Bewoners Groeseind promoten wijk

“In Groeseind is het rustig wonen en kinderen kunnen er fijn buiten spelen”, laat bewoonster Wendy weten op Facebook. Met haar reactie is ze kandidate om ambassadeur van de vernieuwde woonwijk Groeseind te worden. Woningcorporaties WonenBreburg en Tiwos zijn namelijk op zoek naar ambassadeurs om de Tilburgse wijk te promoten. Opgeven kan tot en met 21 april via Facebook of mail.
De woningcorporaties zoeken samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hurks Vastgoedontwikkeling vijf ambassadeurs die voor een periode van drie maanden willen aansluiten bij een werkgroep. Tijdens bijeenkomsten van deze werkgroep mogen de uitgekozen bewoners ideeën inbrengen en meedenken over hoe Groeseind nog beter gepromoot kan worden aan de overige inwoners van Tilburg. “Bewoners van Groeseind zijn bij uitstek de personen om de wijk op de kaart te zetten. Zij weten immers waarom ze er prettig wonen”, verduidelijkt een woordvoerder van het project.

Dat bewoners de kans krijgen om mee te denken over de verdere ontwikkeling van de wijk, valt in de smaak. “Zo ontzettend leuk dat we als bewoners van de buurt mogen meedenken en meepraten over wat er allemaal mogelijk is voor onze wijk”, vertelt jonge moeder Melissa in een reactie op Facebook. “We kijken onder andere al uit naar het ook door ons gekozen ontwerp, van de realisatie van de speelplekken.”

De ambassadeurs helpen niet alleen mee in het voortraject, ook als de bedachte plannen worden uitgevoerd worden de bewoners van Groeseind erbij betrokken. Als bedankje voor de deelname ontvangen de ambassadeurs na afloop een Groeseindfiets. “Waarmee ze de wijk iedere dag opnieuw kunnen blijven promoten”, lacht de woordvoerder.
 

 

Bron: Tilburg Dichtbij, Maud Robberts<< Naar nieuwsoverzicht
Tilburg Groeseind