Oeverloos: wonen aan het water in Krimpen aan de Lek

Als je de woningmarkt met het weer zou mogen vergelijken, dan schijnt er weer voorzichtig een zonnestraal door de bewolking heen. Volgens kenners hebben we het dieptepunt in de huizenverkoop achter de rug.

De mensen achter nieuwbouwproject Oeverloos in Krimpen aan de Lek vinden dat goed nieuws. Potentiële kopers klaarblijkelijk ook, want deze donderdagmiddag en -avond kunnen er aardig wat belangstellenden worden begroet op de bouwlocatie in Molenweide. Ze worden hartelijk ontvangen door Xandra Bek en Kelvin Potuijt van Van Herk Makelaars en Hennie van Vliet van Den Boer Van Vliet Makelaardij, twee kantoren die -zoals dat heet- ‘in collegiale samenwerking’ de verkoop van de acht waterwoningen verzorgen.
 
Kracht
Ook Tim Nieste is aanwezig. Hij vertegenwoordigd Janssen De Jong, de bouwer van de geschakelde panden. “In september willen we gaan starten met de bouw. We beginnen met vier woningen. Daarna volgt het tweede deel; ook vier.” Xandra Bek is optimistisch gestemd over de verkooppotentie van de huizen. “De kracht van ‘Oeverloos’ is niet alleen de ligging - in een rustige nieuwbouwwijk vlakbij het dorpscentrum met allerhande voorzieningen, ook de uitstraling en indeling zullen veel mensen aanspreken. De woonkamer is liefst negen meter breed en via de openslaande deuren kom je op een riant terras aan het water.”
 
Ideaal
“Ook interessant is dat kopers ervoor kunnen kiezen om op de begane grond een slaapkamer en een badkamer te laten realiseren”, voegt Hennie van Vliet er aan toe. “En dat is weer ideaal voor mensen van wie op een gegeven moment de kinderen het huis uit gaan, maar wel graag hun wooncarrière willen voortzetten in hun vertrouwde huis.” De bovenverdieping van de huizen in project Overloos bevat drie slaapkamer. De tweede verdieping bestaat uit een ‘beloopbare zolder.’
 
Prijzen
De prijs van een woning loopt uiteen van € 277.000 tot  € 290.000. Voor dat geld krijg je een huis dat niet alleen degelijk en fraai oogt, maar ook is voorzien van kwalitatieve jaren dertig-nuances. Meer informatie over het project vindt u op www.oeverloos.nu

Bron: Het Kontakt, 10-06-2013<< Naar nieuwsoverzicht
Krimpen aan de Lek- Oeverloos