Oud en nieuw op de woningbouwlocatie aan de Aardhuisweg te Uddel

Oud en nieuw op de woningbouwlocatie aan de Aardhuisweg te Uddel

Op maandag 19 augustus organiseren wij samen met de Gemeente Apeldoorn en Econsultancy een open dag inzake de Archeologische opgraving. Op de dag geven de archeologen uitleg over de vondsten en kunnen kinderen ook meehelpen met het graven naar de bodemschatten. Ook de makelaar staat er om een glimp te laten zien van het nieuwe plan. Het wordt dus een dag van Oud en Nieuw.

Open dag Opgraving "het middeleeuws dorp Uddel rond de 9e eeuw"
Aardhuus locatie, ingang aan de Schotkamp, Uddel
Maandag 19 augustus 2013 11.00 tot 16.00 uur

De nieuwe woonwijk "Aardhuus" is gelegen aan de rand van het Veluwse dorp Uddel in de directe nabijheid van de uitgestrekte bossen van het Kroondomein. Hier worden in totaal 105 woningen gerealiseerd. Het wordt een gevarieerde wijk met een fantastische ligging. Voor de realisatie is een samenwerkingsverband opgericht met de naam Aardhuus Ontwikkeling B.V. Hierin participeren Bouwbedrijf van de Kolk uit Garderen, woningcorporatie Sprengenland Wonen uit Eerbeek, Vastbouw Vastgoedontwikkeling uit Bunschoten en Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Hengelo. Robert Hoekstra van Saltos management & advies behartigt de gezamenlijke belangen en begeleidt het proces.

Donderdag 11 juli is het bestemmingsplan voor het woningbouwplan vastgesteld. Het woningbouwplan bestaat uit 105 woningen waarvan circa 40% sociale woningbouw met een deel in de huur en een deel in de koop voor starters op de woningmarkt. De andere woningen worden ontwikkeld in verschillende prijsklassen in de koopsector. Naast woningen zijn er ook 16 vrije kavels in het plan opgenomen waar kopers hun eigen vrijstaande woningen kunnen bouwen.

In het voorbereidende traject is gebleken dat er in het verleden ook al gewoond werd op de locatie Aardhuus. Het zuidoostelijke deel van de locatie wordt de komende tijd het domein van de archeologen, in september wordt de archeologische opgraving afgerond waarna het terrein verder gereed wordt gemaakt voor woningbouw.

Bron: Veluweland.nl, door Robert M. Hoekstra<< Naar nieuwsoverzicht
Uddel