Horst aan de Maas bouwt door!

Horst aan de Maas bouwt door!

In Horst aan de Maas wordt momenteel veel gebouwd ondanks de magere tijd voor de bouwsector. Ten opzichte van omliggende gemeenten wordt hier nog op diverse woningbouwlocaties gebouwd. Dit heeft de gemeente Horst aan de Maas mede te danken aan de diverse zekerheden die zij garandeert vanuit een maximaal zekerheidspakket richting mensen die zich in de woningmarkt bewegen.
Deze zekerheden helpt kopers een keuze te durven maken voor de aankoop van een nieuwe woning, onder andere in het nieuwbouwplan ‘De Afhang’ fase 2.
 
Start bouw eerste hoevewoningen nieuwbouwplan ‘De Afhang’  fase 2 te Horst aan de Maas
Fase 2 van ‘De Afhang’ is gelegen tussen de Afhangweg, Almeweg en Meterikseweg en is een vervolg op de reeds gerealiseerde eerste fase.
Zuidgrond B.V. ontwikkelt en realiseert in fase 2 in totaal 40 koopwoningen. Er is voor ieder wat wils, zoals comfortabele ééngezinswoningen, royale twee-onder-één-kapwoningen, riante vrijstaande (geschakelde) herenhuizen, ruime patiobungalows (slaap- en badkamer op de begane grond) en karakteristieke hoevewoningen (unieke woningen, bepaal zelf uw variant!).
Inmiddels is in opdracht van Zuidgrond B.V. wederom gestart met de bouw van een nieuw deelplan, bestaande uit 3 koopwoningen. De 3 hoevewoningen zijn reeds verkocht en gelegen in een hoeve van 5 woningen. Wegens succesvolle verkoop van de eerste hoeve is onlangs gestart met de verkoop van de 2e hoeve eveneens bestaande uit 5 hoevewoningen, waarvoor ook veel interesse voor is.  Het unieke van dit plan is dat de koper kan kiezen uit meerdere plattegronden waardoor deze woningen geschikt zijn voor zowel doorstromers als senioren. Kortom, er is nog veel belangstelling voor nieuwbouw in ‘De Afhang’ fase 2.
 
Officiële handeling start bouw
Op donderdag 5 september jongstleden werd de start van de bouw van bovengenoemde woningen van fase 2 gevierd. De verantwoordelijke wethouder van Gemeente Horst aan de Maas, Huub Dinghs heeft, in bijzijn van de kopers en overige genodigden op een feestelijke wijze het startsein geven; hij heeft met een graafmachine de eerste sleuf van de fundering gegraven!
 
Het totale plan ‘De Afhang’
Aan de westzijde van Horst, tussen Horst en Meterik, wordt het nieuwbouwplan ‘De Afhang’ gerealiseerd. ‘De Afhang’ wordt een nieuw woongebied met in totaal zo’n 550 woningen van hoogwaardige kwaliteit. De woonwijk krijgt een eigen identiteit en past geheel bij de landelijke uitstraling van Horst.
Karakteristiek voor ‘De Afhang’ als woongebied is zonder twijfel de landelijke en groene ligging, in de directe nabijheid van de Kabroeksebeek.
Het  merendeel van de kavels welke door Zuidgrond B.V. zijn ontwikkeld heeft vrij uitzicht op de beekzone van de Kabroeksebeek. De woningen zijn ruim van opzet en gelegen op royale kavels.
Het ‘groen wonen’ in ‘De Afhang’ is op harmonieuze wijze gecombineerd met de landelijke sfeer en de architectuur van Horst zelf. Het groene karakter, de 30-km zones en diverse speelvoorzieningen maken de wijk landelijk en bijzonder kindvriendelijk waar men zich snel thuis zal voelen!
De koopprijzen variëren vanaf € 179.000,- v.o.n. tot € 327.500,- v.o.n.
 
Het maximaal zekerheidspakket
Voor het project ‘De Afhang’ fase 2 heeft de gemeente Horst aan de Maas het maximaal zekerheidspakket ontwikkeld. Dit pakket omvat een aantal aantrekkelijke maatregelingen om mensen te helpen om de aankoop van hun droomhuis veilig en snel te realiseren!
Heeft men een eigen woning te verkopen? Dan kan men, onder voorwaarden, gebruik maken van de garantieregeling. Als men besluit tot aankoop van een woning in ‘De Afhang’ fase 2 en de eigen woning is na achttien maanden nog niet verkocht, dan zorgt de gemeente Horst aan de Maas voor de aankoop van de eigen woning. Een andere ‘tool’ is de inzet van de Woonketting. Woonketting brengt kopers en verkopers met belangstelling voor elkaars woning bij elkaar. Ze vormen als het ware een ketting. Onder toezicht van een notaris spreken ze af vijf procent van de woningprijs te reserveren. Dat bedrag wordt gebruikt om de laatste woning van de schakel zo aantrekkelijk geprijsd op de markt te brengen, dat deze in mum van tijd is verkocht. Deze verkoop betekent dat ook de overige eigenaren van woning kunnen wisselen! Voor starters is er de starterslening. De starterslening is een aantrekkelijke lening welke via de gemeente wordt verstrekt. 
 
Verkoop, ontwikkeling en bouw
De verkoop van de woningen geschiedt door makelaarskantoor Intermakelaars te Horst (contactpersoon Helga Verschuuren), tel.  077 398 90 90 en Connect Makelaars te Venray (contactpersoon Bert Bosma), tel. 0478 51 3700. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met Ralph Beunen van Woonketting, tel. 06-133 87 266 of de site www.woonketting.nl raadplegen voor meer informatie hierover. Rabobank Maashorst voorziet de (kandidaat kopers) in vrijblijvend advies met betrekking tot de mogelijkheden voor de benodigde financiering van de woning of bouwkavel.
Het project is ontwikkeld door Zuidgrond B.V., een samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. en Bouwfonds Ontwikkeling B.V. De woningen worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid B.V. te Venlo.
 
Voor meer betrekking tot dit sfeervolle nieuwbouwplan zie ook:
www.deafhangfase2.nl


<< Naar nieuwsoverzicht
Horst aan de Maas 06-06-2013Horst aan de Maas 06-06-2013Horst aan de Maas 06-06-2013Horst aan de Maas 06-06-2013