De Vos is Los!

Op zondag 8 september werd het laatste nieuwbouwproject in de nieuwe Helmondse buurt Vossenberg officieel en onder veel belangstelling opgeleverd.

Vossenberg is dus klaar: de vos is los!

In samenwerking met bewoners en andere betrokkenen organiseerde Janssen de Jong Projectontwikkeling, Woonpartners en gemeente Helmond een evenement, met allerlei activiteiten door de hele buurt. Buurtbewoners en vertegenwoordigers van allerlei organisaties kwamen – bij onverwacht mooi weer – de straat op voor kennismaking en ontmoeting.
 
Van alles te beleven
Om het buurtfeest in te luiden, werd er een heus startschot gegeven. Confetti dwarrelde neer op de aanwezigen, terwijl tientallen ballonnen juist de lucht ingingen. Daarna trok de fanfare door de wijk, waar voor jong en oud van alles te beleven viel. Bewoners hadden kraampjes ingericht met tweedehands spullen of met eigen creatieve uitspattingen. Het Claraklooster (ontmoetings- en dagactiviteitencentrum) liet zien hoe creatief hun cliënten zijn. In de Uilenburcht konden kinderen – en ook ouderen – circuscapriolen oefenen bij Jacona. En op het Wezelplein was speciaal voor de gelegenheid een mobiele kinderboerderij neergezet met boerderijdieren. Wie een rustpunt zocht, kon terecht bij de Fonkel, waar een bar was en een podium met live muziek. Om 16.30 uur werd het buurtfeest afgesloten met een prijsuitreiking van diverse activiteiten. Dat was echter niet het definitieve einde van het feest: er werd nog lang nagepraat bij de Fonkel, waar de muziek nog even doorging.
 
Nieuwe start
“Het is goed dat de buurt is opgeknapt en een nieuwe start kan maken”, aldus wethouder Frans Stienen. “Als je een willekeurige Helmonder vraagt waar de beleving van de stad Helmond het best te ervaren is, dan is de kans groot dat hij deze buurt noemt. Ik geef de buurt nu graag terug aan de bewoners.” Ook Ger de Wilde, directeur Woonpartners, en Rits Verkerk, directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, spraken vol lof over Vossenberg. Woonpartners heeft er samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling veel energie in gestoken om van Vossenberg een levendige, kleurrijke en aantrekkelijke buurt te maken waar verleden, heden en toekomst zich verenigen. Het resultaat mag er zijn en wat vooral belangrijk is, zijn de enthousiaste reacties van de bewoners! 


<< Naar nieuwsoverzicht
Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013Helmond, Vossenberg opening 08-09-2013