Feestelijke afsluiting voor Wonen aan de Klop

Janssen de Jong Projectontwikkeling won in 2009 de door de gemeente Utrecht uitgeschreven prijsvraag voor de herontwikkeling van een voormalige schoollocatie naar een woongebied met 65 woningen. In samenwerking met Janssen de Jong Bouw Hengelo en Hafkon, werd het project ‘Wonen aan de Klop’ gerealiseerd. Juni 2013 werden 65 nieuwe woningen en het openbaar gebied opgeleverd, waarna begin september het project feestelijk is afgesloten.

 
Het succesvol verlopen project werd in bijzijn van een groot aantal kopers en alle bij de realisatie van het project betrokken partijen afgesloten met de eerste “Wonen aan de Klop buurtbarbecue”. Rits Verkerk van Janssen de Jong Projectontwikkeling en wethouder Gilbert Isabella van de gemeente Utrecht openden de barbecue, door zelf met schort en barbequeklem het vlees te bereiden. Onder het genot van een drankje, heerlijk vlees en vele andere smaakvolle versnaperingen konden de nieuwe buurtbewoners elkaar leren kennen. Wat het begin moet zijn van een stuk samenhang in de nieuwe buurt.
 
Groepssamenwerking recept voor succes
 
Waar voor de nieuwe buurtbewoners sprake was van een nieuw begin, daar was voor de diverse groepsondernemingen sprake van een geslaagd slot van een succesvol project. Net als bij de barbecue was het succes van het project te danken aan enkele smaakvolle ingrediënten, die in dit geval werden geleverd door enkele groepsondernemingen.
 
Zo bleek het door Janssen de Jong Projectontwikkeling bedachte plan uitstekend aan te sluiten bij de wensen in de Utrechtse markt. De gekozen stedenbouwkundige opzet, met veel ruimte voor groen dat uitstekend aansluit op het direct achter het plan gelegen park, en de gekozen architectuur maakt het project uniek in de stad Utrecht.
 
Door Janssen de Jong Bouw Hengelo werden diverse prefab bouwconcepten, zoals prefab fundatie, prefab betoncasco, scharnierdaken en prefab gevelpanelen toegepast. Met als gevolg een zeer snelle bouwtijd. Mede dankzij de snelle bouw, de goede bouwkwaliteit en de uitstekende, klantgerichte, service van Janssen de Jong Bouw waren kopers lovend over het project.
Dit droeg bij aan een succesvolle verkoop; bij oplevering van de 65 woningen waren er nog slechts 2 woningen beschikbaar. Uitzonderlijk in de huidige markt.
 
Door de daken te voorzien van hun kenmerkende aluzinken felsdaken zorgde Hafkon er voor dat de woningen een bijzonder karakter hebben gekregen. Het gaf ‘Wonen aan de Klop’ haar unieke en opvallende identiteit.
 
Ieder van de drie betrokken groepsondernemingen had zijn eigen rol en bijbehorende verantwoordelijkheden. De basis was echter een goede samenwerking tussen de partijen, waardoor werd gedacht als één team. Met als resultaat dat wederom een prachtig Janssen de Jong project is gerealiseerd.<< Naar nieuwsoverzicht
Utrecht - feestelijke afsluitingUtrecht - feestelijke afsluitingUtrecht - feestelijke afsluitingUtrecht - feestelijke afsluiting