Binnenkort onthulling van eerste WarmteWinWoningen

De eerste ‘WarmteWinWoningen’ van Nederland worden op 1 oktober officieel onthuld. De twee woningen in Delden hebben zeer lage energielasten en worden onthuld door wethouder Jos Sijborn. De zogenaamde WarmteWinWoningen hebben, naast de energiebesparing, als groot voordeel dat ze binnen een kort tijdsbestek kunnen worden gebouwd.

Met de ‘WarmteWinMuur’, een ontwikkeling van Janssen de Jong Bouw, kunnen de speciale WarmteWinWoningen worden gebouwd. Ron Wolbert, directeur van Janssen de Jong Bouw in Hengelo vertelt over de ontwikkeling: “Naast de behoefte aan energiebesparende oplossingen in de woningbouw zien we ook een grote behoefte om woningen in korte tijd te realiseren.”

Korte bouwtijd
Wolbert zoomt in op de korte bouwtijd: “Daarom hebben we de WarmteWinWoning zo ontwikkeld dat we deze in zes weken kunnen bouwen.” Volgens hem zijn de eerste woningcorporaties die het concept hebben gezien enthousiast.

Voordelen
Rob Gerritjans, regiomanager van Janssen de Jong Projectontwikkeling, meldt dat de WarmteWinWoningen in Delden nog beschikbaar zijn en gaat in op de voordelen: “De woningen zijn natuurlijk hartstikke interessant omdat ze zeer lage energielasten hebben. Daarnaast zijn ze in gebruik zeer goedkoop en prettig vanwege de vloerverwarming.”

 

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

 << Naar nieuwsoverzicht
warmtewinmuur