Janssen de Jong ontwikkelt eerste fase Geerpark

Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Son en Breugel gaat de eerste fase van nieuwbouwplan Geerpark in Vlijmen ontwikkelen. Dat hebben Woonveste en  de gemeente Heusden op woensdag 20 november bekend gemaakt. Tijdens de bijeenkomst in Abdij Mariënkroon werd tevens de start van de bouwwerkzaamheden ingeluid.

De eerste fase van Geerpark beslaat het gebied Morgen I – gelegen aan de Wolput, direct achter het pand Mommersteeg – en Morgen II aan de Priemsteeg. Op het terrein achter Mommersteeg komen in totaal  72 woningen, waarvan de helft in opdracht van Woonveste door Janssen de Jong gebouwd wordt. Het gaat hierbij om huurappartementen. De andere 36 woningen worden later gebouwd. 
 
Koopwoningen
In Morgen II ontwikkelt het bedrijf uit Son en Breugel nog eens 15 koopwoningen, waarvan elf rijwoningen en vier 2-onder-1-kapwoningen. Ook hier geldt dat de overige woningen (acht 2-onder-1-kapwoningen, 19 rijwoningen) in dit deelgebied later worden ontwikkeld. Morgen II omvat verder 17 vrije kavels, die sinds kort in de verkoop zijn.
 
Tijdens de bijeenkomst in abdij Mariënkroon, pal naast Geerpark, toonden Aart-Jan Gorter van Woonveste en wethouder Mart van der Poel zich zeer content. “Achter de schermen zijn al heel wat jaartjes bezig om van Geerpark een prachtige woonwijk te maken. Dan is het natuurlijk geweldig dat we nu echt buiten aan de slag kunnen om van Geerpark de woonwijk te maken die ons al die tijd voor ogen heeft gestaan.”
 
Onderscheidend
Mark van Doorn van Janssen de Jong Projectontwikkeling is enthousiast over Geerpark. ”Dit nieuwe woongebied in Vlijmen zal zich in al zijn vormen onderscheiden. Geerpark wordt een kindvriendelijke wijk waar het accent ligt op landelijk wonen met Brabantse architectuur op menselijke maat. Bij de ontwikkeling wordt hoog ingezet op duurzaamheid. Maar omdat veel kopers duurzaamheid slechts als bijkomend voordeel zullen ervaren, streven wij er naar de voordelen ervan voor kopers relevant en concreet te maken. Beperking van woonlasten, energieverbruik en gemeenschappelijk gebruik van (speel)voorzieningen zal Geerpark onderscheidend maken”.
 
Excellente Gebieden
Geerpark is een van de negentien Excellente Gebieden die in 2010 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn aangewezen. Doel van de Excellente Gebieden is om uitgebreide kennis en ervaring op te doen met energiezuinig bouwen. In Geerpark maakt het energiezuinig bouwen deel uit van een totaalvisie op een duurzame leefomgeving, waarbij gemak een belangrijke rol speelt.
 
Blik op de Toekomst
De start van de bouwwerkzaamheden werd woensdag ingeluid met het vullen van een zogenoemd Blik op de Toekomst. In dit blik konden de aanwezigen gisteren hun gewenst toekomstbeeld van Geerpark doen. Het blik wordt in het voorjaar, als de koopwoningen in de verkoop gaan, in het terrein van Geerpark begraven om over 50 jaar weer opgegraven te worden.


<< Naar nieuwsoverzicht
Logo Geerparkt gemeente HeusdenVlijmen Geerpark