OfficiŽle opening Brandweerkazerne te Beek

Op donderdag 12 december om 15:00 uur wordt de nieuwe brandweerkazerne in Beek officieel geopend door burgemeester Ralf Krewinkel van de gemeente Beek en commandant en algemeen directeur Gerard van Klaveren van de Brandweer Zuid-Limburg. Na de officiële opening wordt de kazerne officieel overgedragen aan de Brandweer Zuid-Limburg.

De brandweerkazerne is in nog geen 11 maanden tijd (!) als Design & Build-opdracht ontwikkeld en gebouwd door Janssen de Jong.

Op 19 december 2012 kreeg Janssen de Jong Projectontwikkeling de Design & Build-opdracht van de gemeente Beek, nadat zij de prijsvraag gewonnen hadden op basis van de ‘economisch meest voordelige inschrijving’.

 

“We hadden en prachtig ontwerp van Kuin & Kuin architecten, een goed plan van aanpak en een concurrerende prijs”, zegt conceptontwikkelaar Emiel van Riel van Janssen de Jong Projectontwikkeling. Hij is terecht trots op het huzarenstukje. “Op 15 november jongstleden, nog geen 11 maanden later, hebben we het pand opgeleverd. Zo snel hebben we nog nooit een D&B-traject doorlopen.”

 

En dat ondanks de problemen die werden veroorzaakt door de aanleg van de nieuwe Sportlaan, waaraan de kazerne gelegen is. De tijdsdruk was zo hoog in verband met de wijziging van de Wet op de Veiligheidsregio, waarbij de brandweerzorg van een gemeentelijke taak verschuift naar een taak van de Veiligheidsregio. Met deze wijziging is het voor gemeenten niet meer mogelijk om na 31 december van dit jaar voor investeringen in brandweerzorg BTW  te compenseren via het BTW-compensatiefonds.

 

De brandweerkazerne is ongeveer 700 m² groot en biedt ruimte aan drie brandweervoertuigen en een dagbezetting van circa 12 personen. Met de opdracht is ruim 1,3 miljoen euro gemoeid. Opdrachtgever is de gemeente Beek.<< Naar nieuwsoverzicht
Beek Brandweerkazerne