Huis op historische plek bij Staphorsters in trek

Zo stroef als het plan voor herontwikkeling van de oude melkfabriek Ons Belang in Staphorst op gang kwam, zo snel lijken de nieuwe huizen op dit terrein aan de Gemeenteweg er te komen.

De eerste vier starterswoningen zijn zo rap verkocht dat ontwikkelaar Janssen de Jong besloten heeft in april volgend jaar al te beginnen met de bouw, in plaats van pas in de zomer. Ook is een verzoek ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Staphorst om een verruiming van het bestemmingsplan te krijgen, zodat snel nóg vier starterswoningen gebouwd kunnen worden.

Locatie
Makelaar Ingrid Slot-Poortman van het gelijknamige makelaarskantoor wijst mede op de unieke locatie als reden van de vlotte voortgang. "Wij hebben geen moment getwijfeld aan de haalbaarheid van dit project. Heel Staphorst is natuurlijk prachtig, maar dit project is extra speciaal omdat we een moderne woonwijk in een historische omgeving realiseren. Het blijkt dat dit erg in de smaak valt bij de bevolking en daar zijn we natuurlijk blij mee."

Ons Belang stond zo'n vijftien jaar leeg, nadat de zuivelfabriek eind jaren negentig sloot. Het pand verpauperde met het jaar meer, maar over een nieuwe invulling van het gebied konden politiek en buurt het maar niet eens worden. De gemeenteraad gaf eerder dit jaar eindelijk goedkeuring voor een nieuwbouwplan, zodat er vier starterswoningen, vier levensloopbestendige huizen en veertien bouwkavels kunnen komen.

Sloop
Het Staphorster bedrijf
Mussche begon afgelopen zomer met de sloop van de melkfabriek. Inmiddels staat er van dat pand geen muur meer overeind. Dat er nu schot in de zaak zit, helpt volgens Nardy Suthof, projectmanager van Janssen de Jong, bij de verkoop van woningen en kavels. "Er is veel belangstelling van mensen die zeker willen weten dat de bouw niet jaren op zich zou laten wachten. Ze willen zekerheid en dat snap ik. Gelukkig hebben we hen kunnen inlichten dat de bouw al in april start. Daar waren ze erg blij mee."

Volgens de Staphorster wethouder Jan Talen blijft dankzij deze nieuwbouw jeugd behouden voor het dorp. "Je ziet dat de jongeren nu vaak wegtrekken naar Meppel of Nieuwleusen omdat ze hier geen huis kunnen betrekken", legt hij uit. "We hopen dat we dit een halt toe kunnen roepen, mede door dit soort projecten. Iedereen wil natuurlijk aan de Streek wonen, dus het verbaast me niet dat dit project straks in no-time is uitverkocht."

www.onsbelangstaphorst.nl

 

 

Bron: De Stentor<< Naar nieuwsoverzicht
Staphorst starterswoningen