OfficiŽle start bouw Brede Bossche School Boschveld

Door het begraven van een schatkist met herinneringen voor toekomstige generaties heeft  wethouder Jeroen Weyers van de gemeente ’s-Hertogenbosch dinsdag 3 december om 15:00 uur het officiële startsein gegeven voor de bouw van BBS Boschveld.

Aan de Edisonstraat in de wijk Boschveld in ’s-Hertogenbosch wordt in het kader van de herstructurering een Brede Bossche School (BBS) gebouwd die huisvesting zal bieden aan een 9-klassige basisschool, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal, een gymzaal en bibliotheek, het buurthuis en een informatie- en dienstverleningspunt van maatschappelijke organisaties. Het geheel beslaat zo’n 3.130 m². BBS Boschveld werd aanbesteed als Design & Build-opdracht.
 
Conceptontwikkelaar Emiel van Riel van Janssen de Jong is zeer verheugd met de opdracht. “Dit wordt een van de energiezuinigste scholen van Nederland. BBS Boschveld verbruikt straks 75% minder energie dan de wettelijke eis. En ons ontwerp voldoet aan ‘Frisse Scholen klasse B’. Dat wil zeggen dat er een goed binnenklimaat is, wat belangrijk is voor de prestaties van de kinderen op deze school”, aldus Van Riel. Het project kent een korte doorlooptijd. “Op 1 juli werd het contract getekend. We zijn in november gestart met de bouw, zodat eind volgend jaar de wijk Boschveld een fraai nieuw wijkcentrum heeft.”
 
Met de opdracht is zo’n 4 miljoen euro gemoeid. Opdrachtgever is de gemeente ’s-Hertogenbosch.
 
Opdrachtnemer van de gemeente ’s-Hertogenbosch voor de Design & Build-opdracht is Janssen de Jong Projectontwikkeling.
 
Janssen de Jong biedt totaaloplossingen voor het gehele vastgoed ontwikkelingstraject. Van initiatief en ontwerp tot realisatie en beheer. Van 3 woningen tot een wijk van 1000 woningen inclusief infrastructuur. Van turn key bedrijfsverzamelgebouw tot Design-Build-Maintain opdracht voor brede scholen.

Brede Bossche School Boschveld wordt ontwikkeld met de volgende partners:

-       Kuin & Kuin Architecten, ’s-Hertogenbosch
-       Landstra Bureau voor bouwfysica, Arnhem
-       Lamers & Visser bouwtechnieken, St. Agatha
-       Van Panhuis Installatietechniek, Ermelo
-       Janssen de Jong Bouw Zuid, Venlo


<< Naar nieuwsoverzicht
Den Bosch BBS start bouwDen Bosch BBS start bouwDen Bosch BBS start bouwDen Bosch BBS start bouw