Winst voor Janssen de Jong

Janssen de Jong ziet een licht herstel in de bouw. Dat zei de nieuwe bestuursvoorzitter Hans Smits vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers van het concern.

Het bouwconcern, met zijn hoofdkantoor in Son, rapporteert een winst van 2 miljoen euro, tegen een verlies van 14 miljoen euro in 2012. De omzet daalde naar 289 miljoen euro van 330 miljoen euro een jaar eerder. Financieel topman Pieter van Gulik zegt niet ontevreden te zijn met deze resultaten. "We zijn vorig jaar een stuk kleiner geworden door het afstoten van onderdelen en we hebben last gehad van het dollareffect. Bovendien hebben we 2 miljoen euro afgeboekt op grondposities van ongeveer 40 miljoen euro. Mede hierdoor is onze solvabiliteit (eigen ten opzichte van vreemd vermogen, red.) gestegen naar 32,5 procent. Ik zie voor dit jaar een gezonde basis om de winst te verdubbelen naar 4 miljoen euro."

Door het afstoten van onderdelen daalde het totaal aantal mensen in dienst van Janssen de Jong naar 1.113 in 2013 van 1.323 in 2012. De afdelingen op de voormalige Nederlandse Antillen van het bedrijf hebben hiervan 496 mensen in dienst. Deze overzeese delen, met behalve bedrijven voor woning- en wegen- en utiliteitsbouw ook een fosfaatmijn, zorgden voor circa eenderde van de omzet.

Meer informatie over Janssen de Jong Groep: www.jajo.com<< Naar nieuwsoverzicht
vlagpand