Nog dit jaar wonen op plek Ons Belang in Staphorst

De eerste Staphorsters trekken nog dit jaar in hun nieuwe huizen op de locatie van de vroegere zuivelfabriek Ons Belang aan de Gemeenteweg in Staphorst.

Regiomanager Rob Gerritsjans van projectontwikkelaar Janssen de Jong liet deze week tijdens de start van de bouw weten te verwachten dat de eerste sleutels in november uitgereikt worden. De eerste fase bestaat uit de bouw van vier starterswoningen.

Het heeft even geduurd voor er een plan lag voor de plek van de vroegere melkfabriek die in 1998 sloot en vorig jaar pas werd gesloopt. Burgemeester Joop Alssema blikte er nog eens op terug tijdens zijn toespraak. "De plannen rolden over elkaar heen, maar in november 2010 presenteerde Janssen de Jong een voorstel waarmee verder gewerkt kon worden. Uiteindelijk werd een plan opgesteld met 25 woningen en ik kan zeggen dat ik uiterst content ben met dit plan. Het is een opwaardering voor de buurt. Ik hoop dan ook dat de woningen spoedig verkocht worden." Om de start van de bouw te vieren overhandigde Alssema, namens Janssen de Jong, op een graafmachine een cheque van 250 euro aan Henk Luten, voorzitter van Museum Staphorst. Dit geld wordt besteed aan een expositie over kaas.

Saillant detail is dat één van de bewoners van de nieuwe huizen nu nog tegenover de locatie woont. Jentje Tuin (29) zit dus met haar neus bovenop het werk. "Ik ben ontzettend blij dat ik één van de huizen heb. Ik was eigenlijk te laat, want alle woningen waren al weg. Maar gelukkig bleek achteraf dat ik toch in aanmerking kwam voor een woning, dus ik kan nu niet wachten. Ik woon tegenover Ons Belang, dus ik volg de bouw goed." De woningen worden gebouwd door Van de Kolk uit Garderen.

Het plan voor vier extra starterswoningen ligt op dit moment ter visie bij de gemeente Staphorst.

Bron: De Stentor<< Naar nieuwsoverzicht
Staphorst