Succesvolle start voor Geerpark

Geerpark heeft afgelopen zaterdag 17 mei een vliegende start gemaakt. Tijdens de woonmarkt op het terrein van Abdij Mariënkroon is op nagenoeg alle aangeboden koopwoningen een optie genomen. Ook de vrije kavels en de huurwoningen waren erg in trek.

Dat er voor het wonen in deze nieuwe woonwijk aan de westkant van Vlijmen veel belangstelling is, bleek wel uit het aantal bezoekers dat zaterdag naar de woonmarkt kwam. Ruim 350 geïnteresseerden lieten zich informeren over de woningen die in de eerste deelgebieden Morgen I en Morgen II worden gebouwd.

Woningen
Bij de totstandkoming van de woningbouw in die twee gebieden werken gemeente Heusden, wooncorporatie Woonveste, Hendriks Coppelmans en Janssen de Jong projectontwikkeling nauw met elkaar samen. Op de woonmarkt presenteerden Janssen de Jong en Hendriks Coppelmans in totaal 29 koopwoningen, bestaande uit een mix van tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Voor mensen die hun droomhuis op een eigen kavel willen realiseren, bood de KavelWinkel van de gemeente Heusden informatie over de mogelijkheden. De twintig kavels die momenteel in Geerpark te koop zijn, zijn tot het einde van dit jaar in prijs verlaagd. Voor de helft ervan werd met geïnteresseerden zaterdag een vervolgafspraak gemaakt. Ook konden de zelfbouwers zich laten informeren door enkele bouwbedrijven, architecten en een bouwregisseur.

Niet alleen de koopwoningen en kavels, maar ook de huurwoningen waren erg in trek. De interesse in het aanbod van wooncorporatie Woonveste was zo groot dat de vraag naar huurwoningen het aanbod overtrof. De inschrijving voor de huurappartementen is inmiddels gesloten. Binnenkort start Woonveste met het aanbieden van 19 grondgebonden woningen.

Bezoeker reageerden heel enthousiast. Zij spraken met name hun lof uit over de unieke ligging en uitstraling van de wijk. “Zoveel groen, waar vind je dat tegenwoordig nog in een nieuwe wijk?” Wethouder Mart van der Poel beaamde dat. “We zijn in dit project gestart met de inrichting van het groen, niet met de woningen. Hier is buitenlucht, zoals buitenlucht moet zijn. We staan midden in de natuur maar toch op een paar minuten afstand van de winkels en alle andere voorzieningen.”

Laarzenpad
Om de natuur in Geerpark optimaal te beleven, is er in het gebied een zogenoemd laarzenpad aangelegd. Het laarzenpad slingert door Geerpark en laat je kennismaken met de natuur, de vrijheid en het buitenleven van dit gebied.” Wethouder Van der Poel, directeur Aart-Jan Gorter van Woonveste en een groepje kinderen van MIKZ Kinderopvang openden het pad zaterdag. Daarna verkenden bezoekers samen met een gids van de natuur- en milieuvereniging het pad, met aan de voeten uiteraard een paar laarzen.

Het laarzenpad is vanaf nu 7 dagen in de week toegankelijk vanuit de Priemsteeg, van maandag tot vrijdag via Mommersteeg en in het weekend ook via Abdij Mariënkroon.

Meer weten?
Op
www.geerpark.nl vindt u alle informatie over de woningen en kavels.

 << Naar nieuwsoverzicht
Geerpark1Geerpark2Geerpark3Geerpark4