Straatnamen en buurtnaam bekend voor project De Winkelbuurt in Abcoude

Het college heeft op 9 september jl. een besluit genomen over de straatnamen van het nieuwbouwproject De Winkelbuurt in het zuiden van Abcoude. Land van Winkel wordt de naam voor deze nieuwe buurt. Een naam die recht doet aan het gebied. Met straatnamen als Lindewetering, Jonkersgang en Morgenerf wil ze het karakter van de buurt en de landelijke ligging met rijke historie benadrukken.

De werkzaamheden voor Land en Winkel zijn in volle gang. momenteel worden de voorbereidingen afgerond om de grond bouwrijp te maken. Naar verwachting start de verkoop van de eerste kavels in het vierde kwartaal van 2014 en de verkoop van de eerste woningen van Janssen de Jong in het eerste kwartaal van 2015. Op dit moment zijn in totaal 197 woningen ingetekend, waarvan 60 sociale woningen, 107 vrije sector woningen en 30 bouwkavels. Er worden huur- en koopwoningen ontwikkeld, eengezinswoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Daarnaast biedt het woningbouwprogramma ruimte aan degene die hun eigen woning willen ontwikkelen. Hiervoor zijn de vrije kavels in het plan opgenomen.

De ambitie voor Land van Winkel is hoog met uitgangspunten die allure en kwaliteit waarborgen. Het wordt een landelijk en dorps buurtje, enigszins op zichzelf staand maar tegelijkertijd verbonden met het landschap van Abcoude. Een buurt die organisch tot stand lijkt gekomen en het gevoel geeft dat ze al eeuwenlang bestaat. Staatnamen refereren aan de landelijke agrarische omgeving, de historische context en de groenblauwe inrichting van de openbare ruimte. Lindewetering, Koppelrust, Lakenveld, Groothoeve, Morgenerf, Hooispoor, Molenzicht, Vlaserf, Slotplaats, Beukenhof, Omloop, Groene Wetering, De Cleijne Cleij, Jonkersgang, De Hilt en Baambrugse Pad. Deze namen passen in de naamgevingtrend van de gemeente: kort, krachtig en fris. De keuze voor deze straatnamen is tot stand gekomen nadat een aantal betrokken partijen en inwoners suggesties heeft aangeleverd. 

 

Bron: 0297-online.nl<< Naar nieuwsoverzicht
Straatnamen Winkelbuurt Abcoude