Overeenkomst plan Sterrenwachtlaan getekend

De Universiteit Leiden en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben op 15 oktober een overeenkomst ondertekend die de ontwikkeling van 33 woningen aan de Sterrenwachtlaan in Leiden mogelijk maakt.

Met de verkoop van het door WAM-architecten in 2012 uitgewerkte plan is de Leidse universiteit nu verzekerd van woningen die qua uitstraling goed passen bij de naastliggende Oude Sterrewacht. De universiteit heeft alle vertrouwen in een kwalitatief hoogwaardige uitwerking van het plan. Janssen de Jong start op korte termijn met de verkoop van de afzonderlijke woningen.

Op deze unieke locatie in het hart van de Leidse binnenstad komen 12 statige herenhuizen aan de singel, 3 cottagewoningen en een poortwoning aan de Sterrenwachtlaan en 17 appartementen in een woontoren. De drie huidige cottagewoningen blijven behouden. De verkoop van de afzonderlijke woningen door Janssen de Jong start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015. De start van de bouw is medio 2015 voorzien.

De Sterrenwachtlaan zelf blijft in eigendom van de universiteit vanwege het bestemmingsverkeer naar de Sterrewacht en de naastliggende universitaire gebouwen.

Dit geldt ook voor het omliggende groen langs de singel waar het Sterrewachtpark wordt aangelegd als onderdeel van het “langste park van Nederland”, het Singelpark.

 Voor meer informatie over de woningen die gebouwd gaan worden kunt u terecht op de website www.aandesterrenwacht.nl of op de website www.janssendejongprojectontwikkeling.nl

 << Naar nieuwsoverzicht
Leiden Sterrenwachtlaan ondertekeningLeiden Sterrenwachtlaan ondertekening