Carrière: ‘Ik ben een ondernemer binnen een concern’

Geert Martens (47) is de nieuwe algemeen directeur bij Janssen de Jong Bouw Zuid. Hij was al werkzaam binnen het bouwconcern. Vóór zijn overstap was hij regiomanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Vanwaar deze overstap?
“Binnen het hele speelveld van de bouw zie ik veel veranderingen. Ik ben nu 22 jaar in de sector werkzaam, de eerst tien jaar als kleine zelfstandige, daarna binnen Janssen de Jong Projectontwikkeling. Nu ben ik weer terug in de bouw. Veel partijen, zoals corporaties en onderwijsinstellingen, gaan terug naar hun core business. De taken voor beheer van hun vastgoed leggen ze daarom neer bij een ontwikkelaar of een uitvoerend bouwbedrijf. Daarbij komt mijn verleden heel goed van pas. Ik kan bij Janssen de Jong voor de bouw werk genereren, maar ook bij projectontwikkeling. Ik beweeg me makkelijk binnen beide bedrijven.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?
“Ik ben een ondernemer binnen een concern, ik zie kansen. Daarnaast ben ik een verbinder. Ik vind het een uitdaging om mensen bij elkaar te brengen. En ik zie kansen om het maximale uit mensen te halen. In het verleden waren de bedrijven binnen de groep heel solistisch. Nu is de tendens om gebruik te maken van elkaars kennis. Het is ook efficiënter. Dan ben je lean en mean bezig.”

Wat gaat u precies doen?
“De onderlinge samenwerking optimaliseren, maar ook mijn netwerk gebruiken om onze diensten aan te bieden. Ik zie mijn directierol voor 50 procent als algemeen en voor 50 procent als commercieel. Het is ook de bedoeling dat het bedrijf gaat groeien. We zien dat er in de onderhoudsmarkt heel veel te doen is. Daar zijn we goed op ingericht. Ons concept staat al voor de vestiging in Venlo. Dat willen we kopiëren naar Eindhoven en Den Bosch. Daarvoor gaan we vakmensen aantrekken uit de omgeving. Ik wil graag in gesprek met onderwijsinstellingen om hun onderwijs aan te passen. Er is zeker een toekomst voor jongeren. Er staat veel vastgoed, dat moet ook onderhouden worden. Ik denk dat ze breder opgeleid moeten worden. Mensen die in dat vak aan de slag gaan, hebben ook een maatschappelijke functie. Daar willen wij aan werken. Daar ligt een markt.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?
“Ik wil de onderhoudsvestigingen van de grond hebben en de omzet van het bouwbedrijf verhogen. Dat is vooral het doel. Daarnaast wil ik meer werk halen uit de markt en ons aantal productmarktcombinaties vergroten.”

Bron: Cobouw<< Naar nieuwsoverzicht
Geert Martens nieuwe directeur