Gouda Westergouwe: het beeld compleet!

De gemeente Gouda en projectontwikkelaar Janssen de Jong hebben op maandag 27 oktober een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 18 woningen in het eerste deelgebied ‘Tuinen’ in de nieuwe wijk Westergouwe. Daarmee zijn de partijen bekend voor de realisatie van dit eerste deel van Westergouwe. Symbolisch maakten de diverse ontwikkelaars het beeld compleet door het leggen van een puzzelstuk met ieders aandeel in de eerste 170 woningen in Westergouwe.

De ontwikkelende partijen zijn VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed, Woonpartners Midden-Holland en Janssen de Jong Projectontwikkeling. De woningontwerpen worden nu gemaakt en eind dit jaar start de verkoop. De start bouw staat gepland in augustus 2015, waarna begin 2016 de eerste bewoners in Westergouwe welkom worden geheten in woonstraten met namen als Hortus, Rosarium en Plantage.

Het eerste deel van deelgebied Tuinen telt 170 woningen waarvan Woonpartners Midden-Holland 40 sociale appartementen en 56 eengezinswoningen in een mix van sociale huur en markthuur voor haar rekening neemt. Janssen de Jong ontwikkelt 18 woningen langs de centrale ontsluitingsweg en heeft een optie op nog eens 11 extra woningen. VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed ontwikkelen 16 rijwoningen langs de centrale ontsluitingsweg en op termijn een appartementengebouw bij de brug naar het woongebied “De Eilanden”. De woningbouw op de Eilanden start begin 2016. De woningen langs de centrale ontsluitingsweg zijn riante eengezinswoningen op een markante locatie met een geweldig uitzicht over de grote waterplas. Ook komt er een tijdelijk winkelcentrum en een tijdelijke school die vanaf het schooljaar 2016-2017 basisonderwijs zal aanbieden in Westergouwe.

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Rogier Tetteroo. “Westergouwe wordt een mooie en gevarieerde woonwijk met veel water en daardoor aantrekkelijk om te wonen. We ontwikkelen in kleine deelgebieden zodat nieuwe bewoners al snel na de bouw in een opgeruimde straat of buurt wonen. Bovendien zijn er straks woningen voor iedereen ongeacht de grootte van zijn of haar portemonnee. En daarnaast wordt reeds in de eerste fase een groot deel van de waterplas van Westergouwe gerealiseerd. Met deze unieke kwaliteiten onderscheidt Westergouwe zich nadrukkelijk van andere nieuwbouwwijken in de omgeving”.

En het gaat verder dan dat, vervolgt de wethouder: “Mensen die hun eigen huis willen ontwerpen en bouwen kunnen dat ook in Westergouwe doen. Op een van de wooneilanden is ruimte om je eigen droomhuis welstandsvrij te bouwen. Op dit moment ligt alleen de hoofdweg over dit eiland vast. De rest van de woonbuurt wordt samen met de bewoners ingevuld. Momenteel zijn we in gesprek met verschillende geïnteresseerden die zelf willen bouwen. Maar er zijn nog kavels beschikbaar dus iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden”.

Meer informatie over Westergouwe is te vinden op www.westergouwe.nl.<< Naar nieuwsoverzicht
Gouda 28-10-2014 03Gouda 28-10-2014 02Gouda 28-10-2014 01Gouda 28-10-2014 04