Janssen de Jong Projectontwikkeling wint aanbesteding 60 sociale huurwoningen Abcoude

Met het plan Hart van Groen heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling de aanbesteding woningcorporatie GroenWest voor 60 sociale huur woningen in Abcoude gewonnen.  De architecten Abbink X Co en Hilberink Bosch tekende voor de opgave. Een slim cascosysteem zorgt voor een afwisselend dorps beeld in combinatie met een uiterst rationele en energiezuinige benadering.

De architecten ontwierpen de woningen in het ToPlan systeem, dat maximale flexibiliteit biedt tegen een scherpe prijs, onder andere door BIM optimaal in te zetten en de bouwtijd minimaal te houden. De woningen zijn onderhoudsarm en energiezuinig. Met een geringe aanvulling is ook de stap naar nul-op-de-meter voor alle woningen mogelijk.

Het project Hart van Groen bevindt zich in de nieuwe dorpsuitbreiding Land van Winkel waar de komende jaren circa 200 woningen zullen worden gerealiseerd. De 49 sociale huurwoningen en 11 appartementen van GroenWest zijn verdeeld over drie deelgebieden: het Dorpspleintje, het Wilgenlaantje en het Erf. Elk gebied moest voldoen aan uitgebreide spelregels zoals omschreven in het beeldkwaliteitplan van landschapsarchitecten La4Sale voor de nieuwe wijk. La4Sale staat bekend om haar innovatieve dorpsbouwplannen, die omvangrijke uitbreidingen met respect voor dorp én landschap mogelijk maken.

De eerste woningen zullen medio eind 2015 in uitvoering gaan.

 << Naar nieuwsoverzicht
Abcoude GroenWest 1Abcoude GroenWest 2Abcoude GroenWest 3Abcoude GroenWest 4Abcoude GroenWest 5Abcoude GroenWest 6Abcoude GroenWest 8Abcoude GroenWest 7