Veel interesse voor nieuwe kavels en woningen in Geerpark Vlijmen

Wonen aan de waterslinger, midden tussen het groen, waar de zwaluwen voorbij vliegen, de kinderen op ontdekking gaan en het genieten is van de rust. Dit alles in Vlijmen met Den Bosch om de hoek. Het klinkt als een droom. Een droom die sinds de woonmarkt van afgelopen zaterdag voor verschillende mensen in vervulling gaat.

De opbouw van de woonmarkt midden in het gebied was nog in volle gang toen de eerste bezoekers al hun opwachting maakten. In totaal lieten 425 bezoekers zich informeren over de mogelijkheden om in Geerpark te wonen.

Unieke kavels
Zaterdag startte de verkoop van diverse vrije kavels. Vooral de kavels aan de Mortelweg zijn in trek. Ze liggen dan ook prachtig aan de waterslinger met uitzicht over de weilanden. Drie kavels werden ter plekke gereserveerd bij de MogelijkMakers. Zij begeleiden vanuit de gemeente kavelkopers bij het traject van koop tot vergunning. De breedte van de kavel is zelf te bepalen en er kan welstandsvrij gebouwd worden. Zo kunnen bewoners echt het huis van hun dromen realiseren! Dit kan met een ontwerp van een eigen architect of cataloguswoning. Ook kan de keuze vallen op een huis of villa van Hendriks Coppelmans in de stijl van de Amsterdamse School. Hier was zaterdag veel belangstelling voor.

Hof van Morgen  
Zaterdag startte de verkoop van de woningen in Hof van Morgen. Hier komen woningen aan de waterslinger of in een hof met traditionele ‘Brabantse’ architectuur met de technieken van nu. Janssen de Jong, Staete Makelaars en Van de Zande Makelaardij waren voortdurend met bezoekers in gesprek. In de eerste fase worden 24 woningen gebouwd. Hiervan werden er direct 12 gereserveerd en 35 interesseformulieren ingevuld. In totaal komen er 53 woningen (inclusief 10 huurwoningen).

Opening binnentuin Duizendpoot
Landschapsarcitect Thomas Jansen gaf een rondleiding door Geerpark. Hij vertelde meer over het bijzondere landschapsplan en allerlei leuke ‘weetjes’. Hij deed ook de binnentuin van de Duizendpoot aan, die door wethouder Van der Poel officieel werd geopend. Vol trots lieten de SamenTuinders hun moestuin zien. In Geerpark is er alle ruimte om samen te spelen, elkaar te ontmoeten en te genieten van de natuur.

Over Geerpark
Geerpark aan de rand van het dorp Vlijmen en met Den Bosch om de hoek krijgt steeds meer vorm. Er is een natuurlijk wandelpad ‘Het Laarzenpad’ aangelegd, delen van de waterslinger zijn in gebruik en in het centrale park is afgelopen voorjaar een boomgaard met fruitbomen geplant. De eerste bewoners genieten al van hun energiezuinige woningen en de opbrengt van de zonnepanelen. Geerpark is namelijk één van de 19 gebieden die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft aangewezen als Excellent Gebied. Zonne-energie en hightech-oplossingen staan in Geerpark garant voor duurzame en betaalbare energie, ook op de lange termijn. In totaal komen er maximaal 800 energiezuinige woningen. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

 << Naar nieuwsoverzicht
Vlijmen 1Vlijmen 2Vlijmen 3