Woningbouw op terrein Huiskes-Kokkeler

De gemeente Haaksbergen en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het voormalige Huiskes-Kokkelerterrein aan de Enschedesestraat. Op die plek wordt de komende tijd woningbouw gerealiseerd. De handtekeningen zijn inmiddels gezet.

Op de plek waar in voorbije jaren garagebedrijf Huiskes-Kokkeler domicilie had, gaat Janssen de Jong Projectontwikkeling binnenkort van start met een kleinschalig nieuwbouwplan. Het gaat hier om een zogeheten inbreidingslocatie. Dat betekent dat er gebouwd gaat worden binnen de bestaande bebouwing. Het nieuwbouwproject gaat plaats bieden aan drie projectmatige woningen en vier vrije kavels. Janssen de Jong heeft het initiatief genomen dit gebied te herontwikkelen tot een kleinschalige en ruim opgezette woningbouwlocatie. “De gemeente Haaksbergen heeft het initiatief omarmd, zodat we kunnen toewerken naar een mooie

en permanente invulling van deze locatie”, aldus wethouder Ruimte Peter van Vlaanderen. Het plan is ontworpen door architect Hans Beeftink van BLM Architecten uit Enschede. Deze architect zal ook de woningen in het plan gaan ontwerpen. Het nieuwbouwplan kent twee kanten. Aan de kant van de Enschedesestraat vinden we de drie projectmatige woningen en aan de kant van de Gruttostraat de vier vrije bouwkavels. Rob Gerritsjans is regiomanager Oost-Nederland bij de ontwikkelaar. “Dit is een ruim opgezet plan, met volop mogelijkheden tot eigen inbreng van de toekomstige bewoners. Bovendien bevindt het plan zich op loopafstand van het dorpscentrum van Haaksbergen.” Naar verwachting kan er begin volgend jaar gestart worden met de verkoop van de woningen.

Bron: GemeenteNieuws

 << Naar nieuwsoverzicht
Haaksbergen Kokkelerterrein