Start aanleg fietspad Helmusweg Hout-Blerick

Ontwikkelaar Zuidgrond start op 23 november met de aanleg van een fietspad langs de Helmusweg. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de vraag van de dorpsraad Hout-Blerick om een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen  de kern van het dorp en de Baarlosestraat.

De rode toplaag komt er pas op als alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. In de tussentijd worden er tijdelijke markeringen aangebracht. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer 3 weken in beslag nemen.

Dankzij de realisatie van Plan Helmusweg wordt dit nieuwe fietspad langs de Helmusweg mogelijk gemaakt. In oorsprong zou dit pas na realisatie van het totale nieuwbouwplan aangelegd worden, echter gezien de behoefte vanuit het dorp is besloten om het nu al aan te leggen. Nieuwbouwplan Helmusweg bestaat uit circa 93 nieuwbouwwoningen waarvan er inmiddels al 45 gereed zijn en nog 15 in aanbouw.

“Ik vind het een goede ontwikkeling dat dit fietspad nu al wordt aangelegd. Hiermee komen we tegemoet aan het verzoek van de dorpsraad en vele inwoners, maar ook verkeerskundig is dit zeer wenselijk”, aldus wethouder Brauer.<< Naar nieuwsoverzicht
Fietsers