Start bouw 69 huur- en koopwoningen Westergouwe

De palen van de eerste twee blokken van de 58 huurwoningen en 11 koopwoningen van Tuinen 3 waren al geheid, maar op maandag 18 april was het feestelijke moment. Dat werd niet alleen gevierd door de bouwer Janssen de Jong, de eigenaar Woonpartners Midden-Holland en de planmakers, maar ruim 100 potentiële huurders en kopers waren daarbij aanwezig. Samen vormden ze -op het nu nog vlakke terrein- een grote letter W. De W van Weids Wonen in Westergouwe.  

Vanuit de lucht is pas duidelijk hoeveel woningen er straks komen in dit binnengebied van Tuinen 3.  58 huurwoningen waarvan 30 in de sociale sector en 28 in de vrije sector. Samen met de 11 koopwoningen Gouds Geluk fase 2 en de 34 reeds gebouwde koopwoningen aan de rand van dit gebied, wonen er eind 2016 meer dan 100 gezinnen in deze nieuwe wijk.

Differentiatie in aanbod
Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA) is erg blij met de diversiteit in woningen. Zo zijn er koop- en huurwoningen, kadewoningen, 2-onder-1 kap-woningen, eengezinswoningen en er komen ook nog appartementen. Ook de voorzieningen zijn belangrijk. Er is onlangs duidelijkheid gekomen over de komst van een kindcentrum voor kinderen van 2 tot 12 jaar. “Als wethouder volkshuisvesting staan huurwoningen in de sociale sector hoog bij mij op de lijst. Ook voor Westergouwe is dat van belang. Binnen het plangebied en tussen de woningen is er ook aandacht voor de natuur, groen, water en speelterreinen voor de kinderen”.

Geen verschil tussen huur en koop
Mark van Doorn, directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling benadrukte nogmaals de kwaliteit van de woningen. “Wij bouwen voor bewoners en dan maakt het voor ons niets uit dat het huurders of kopers zijn. De woning moet goed gebouwd worden, goed afgewerkt en volgens planning. Wij doen dan ook ons uiterste best om de huurwoningen in het 3e kwartaal van 2016 op te leveren en de koopwoningen in oktober. Wij bouwen snel. Dat zie je ook. Zodra de heipalen zijn geslagen, gaan de funderingsbalken er op en daarna bouwen we verder met gedeeltelijk prefab-panelen. Onlangs hebben we nog een timmerfabriek aangekocht en ik ben blij te melden dat de kappen van deze woningen door onze eigen mensen worden gemaakt.”.

Duurzaam en verschillende huurprijzen
Naast het heien van de feestelijke paal, het maken van een luchtfoto vanuit een drone kon René Mascini ook aankondigen dat de start van de verhuur op dinsdag 19 april begint. “Dit is het 3e project dat in de laatste weken in de verhuur gaat. In Gouda Oost hebben we 79 woningen in de verhuur en daar komen nu nog eens 58 woningen bij. Onze huurders kunnen kiezen uit verschillende huurprijzen, voor elke doelgroep is er wel een woning. En ik weet dat de wachtlijsten soms lang zijn. Maar we blijven investeren in nieuwbouw en in ons bestaand bezit. Tevens doen we dat op een duurzame wijze. “Op al deze woningen komen zonnepanelen” aldus de directeur-bestuurder van Woonpartners”.

Huurders kunnen via www.woonpartners-mh.nl of via www.woningnet.nl inschrijven voor een woning. Alle koopwoningen zijn reeds verkocht.

 << Naar nieuwsoverzicht
Gouda Westergouwe Start BouwGouda Westergouwe Start BouwGouda Westergouwe Start Bouw