Janssen de Jong start met gebiedsontwikkeling Hordijklocatie

Op 26 mei hebben Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling gezamenlijk de voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs aangekocht. De transformatie van dit gebied nabij de Rodenrijseweg en de Bonfut wordt hierdoor nieuw leven ingeblazen. Het college van de gemeente Lansingerland heeft een principebesluit genomen om medewerking te verlenen voor de ontwikkeling van circa 120 woningen. Binnen dit woonprogramma wordt onder andere 30% aan sociale woningbouw voorzien.

Janssen de Jong gaat als gebiedsontwikkelaar met enthousiasme van start om tot een kwalitatief hoogstaand en passend plan te komen. Hiervoor is stedenbouwkundig bureau Kokon uit Rotterdam is in samenspraak met gemeente door partijen geselecteerd voor het maken van het stedenbouwkundig plan. Bij het tot stand komen van het stedenbouwkundig plan speelt omwonendenparticipatie een belangrijke rol. Zij krijgen tijdens het ontwikkeltraject onder andere de mogelijkheid om deel te nemen aan een bijeenkomst met de stedenbouwkundige.

De verwachting is dat de anterieure overeenkomst tussen de gemeente Lansingerland, Janssen de Jong en Vink in het najaar van 2016 wordt gesloten. Hierna zal het wijzigen van het bestemmingsplan worden opgestart. De bouwwerkzaamheden vangen naar verwachting in 2018 aan.<< Naar nieuwsoverzicht
Berkel en Rodenrijs Hordijk