Huis & Erf wil extra woningen bouwen in Hulzebraak

Schijndel is aan het groeien. Doordat het aantal een- en twee persoonshuishoudens groter wordt is er ook druk ontstaan op de woningmarkt voor sociale huurwoningen. In samenwerking met de gemeente Schijndel en Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Huis & Erf deze opgave verder vormgegeven.

Om te voorkomen dat de wachtlijst voor een sociale huurwoning verder oploopt heeft Huis & Erf het plan om extra woningen te bouwen in Schijndel. Samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling is in Hulzebraak III een plan gemaakt voor de realisatie van 42 eengezinswoningen. Deze woningen worden energiezuinig gebouwd met zonnepanelen op de daken die stroom opwekken. Zo blijven de woonlasten voor de toekomstige bewoners laag.

In een vorige fase heeft Huis & Erf met dezelfde partners reeds 43 woningen in Hulzebraak III gerealiseerd . Hier komen nu dus nog eens 42 woningen bij. Het laatste jaar hebben de ontwikkelingen in Hulzebraak III een vlucht genomen. Inmiddels zijn 20 nieuwe koopwoningen in aanbouw en is de laatste fase van Hulzebraak III met koopwoningen ook in voorbereiding. Daarmee nadert de nieuwe wijk zijn voltooiing.

Als de bestemmingsplanprocedure voorspoedig verloopt kan in november dit jaar gestart worden met de bouw. De nieuwe woningen zijn dan in de zomer van 2017 klaar.<< Naar nieuwsoverzicht
42 huurwoningen Hulzebraak