Janssen de Jong start bouw NOM huurwoningen te Reeuwijk-Brug

Woensdag 21 september 2016 is op feestelijke wijze gestart met de bouw van 6 energiezuinige huurwoningen binnen nieuwbouwplan De Oude Tol te Reeuwijk-Brug. Dat werd door ontwikkelaar en bouwer Janssen de Jong en eigenaar Woningbouwvereniging Reeuwijk gevierd met een gezellig samenzijn op de bouwplaats aan de Moerweide. Wethouder Kees Oskam en Piet Capelle, voorzitter van de Huurdersvereniging, hebben met het slaan van de eerste paal gezamenlijk het officiële startschot voor het project gegeven.

Nieuw betaalbaar huuraanbod
Het project bestaat uit 6 grondgebonden huurwoningen, die door Woningbouwvereniging Reeuwijk onder de sociale huurgrens worden verhuurd. Directeur Vincent van Luit is blij met deze toevoeging aan het verhuurbestand van Woningbouwvereniging Reeuwijk: “Wij zetten ons dagelijks in voor betaalbaar wonen binnen Reeuwijk. Het is dan ook fijn dat we weer 6 woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. Met deze toevoeging bedienen wij de vraag van senioren in ons werkgebied. Wonen, slapen, koken en douchen kan in deze woningen met tuin allemaal op de begane grond. Op de eerste verdieping kan de huurder zelf nog één of twee extra kamers maken.”

Energiezuinige NOM-woningen
Uniek zijn de woningen door de hoge mate van energiezuinigheid. Om invulling te geven aan de duurzaamheidsambities van zowel Woningbouwvereniging Reeuwijk als de gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden de 6 woningen uitgevoerd als 'Nul Op de Meter'.

De Nul op de Meter woningen, kortweg NOM-woningen, zijn goed geïsoleerd, voorzien van slimme en zuinige installaties en hebben zonnepanelen op het dak. Het bijzondere aan de NOM-woningen is dat deze zodanig ontworpen zijn dat met de zonnepanelen op het dak genoeg energie opgewekt wordt om een gemiddeld gebruik aan verwarming, warm water en huishoudelijke apparaten te compenseren. De energiemeter staat aan het einde van het jaar spreekwoordelijk op nul bij een gemiddeld woongedrag en gemiddelde weersomstandigheden. De Nul op de Meter woningen hebben geen gasaansluiting en zijn alleen aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit betekent dat zowel koken, als verwarmen, als warm water maken allemaal elektrisch gaat, uiteraard wel met zeer zuinige installaties.

Wethouder Kees Oskam, binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid, is verheugd met het initiatief van Janssen de Jong en Woningbouwvereniging Reeuwijk: “Bodegraven-Reeuwijk wil in 2035 een klimaatneutrale gemeente zijn. Als gemeente proberen we daarom duurzame nieuwbouw te stimuleren. Het is fijn dat Janssen de Jong en Woningbouwvereniging Reeuwijk de handschoen oppakken met dit zeer duurzame project.”

Snelle bouwtijd
Janssen de Jong zal de woningen gaan bouwen met haar ToPlan woningbouwconcept. Dankzij dit concept kunnen de woningen binnen korte tijd gebouwd worden aldus regiomanager Arjan van der Neut van Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Wij hebben slechts enkele maanden bouwtijd nodig en doen ons uiterste best om de woningen nog dit jaar op te kunnen leveren.” Vincent van Luit vult aan: “En daardoor kan de verhuur van de woningen mogelijk al in de eerste maand van het nieuwe jaar starten. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 26 september aanmelden via de website woningnetregiomiddenholland.nl.”

 << Naar nieuwsoverzicht
Reeuwijk-Moerweide NOM woningenReeuwijk-Moerweide officiele handeling