WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling tekenen overeenkomst voor Rosmolen in Tilburg

Woningcorporatie WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben de koop- en design-en-build-overeenkomst getekend voor de realisatie van in totaal 81 grondgebonden woningen in het herstructureringsproject Rosmolen (fase 2) te Tilburg.

In Rosmolen worden in totaal (fase 1 en 2) 158 nieuwbouw woningen gerealiseerd. Fase 2 omvat 57 huurwoningen, die in opdracht van WonenBreburg worden gerealiseerd en 24 koopwoningen. De koopwoningen worden door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkeld en verkocht. Alle woningen worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid volgens het ToPlan woningconcept.

 

De uitwerking van de huurwoningen is reeds gestart en de verwachting is dat begin 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het streven is dat nieuwe huurders eind 2017 in hun huis kunnen. De verkoop van de woningen start in oktober van dit jaar waarna in het voorjaar kan worden gestart met de bouw. Het is de laatste kans om nog een woning te kopen in Rosmolen, aangezien de woningen uit Rosmolen fase 1 allen zijn verkocht.

 

Architectuur

De woningen zijn ontworpen in een samenwerking van Bedaux de Brouwer en KAW Architecten. De woningen zijn ontworpen in een tijdloze metselwerkarchitectuur met aandacht voor strakke details. De doorgezakte kap en de genuanceerde oranje-rode baksteen in combinatie de helder witte kozijnen geeft het geheel een statige uitstraling. De woningen zijn geïnspireerd op de stijl van de woningbouw die er vroeger stond.

 

Bewonersparticipatie

Bijzonder aan dit project is dat de toekomstige bewoners participeren in de planvorming. Een actieve bewonersgroep is al 1,5 jaar betrokken bij dit project. Na oplevering zullen zij ook een woning krijgen in de wijk. Dit traject zorgt ervoor dat de bewoners elkaar al kennen voordat ze daadwerkelijk in de wijk wonen. Kopers in het project zijn natuurlijk straks ook welkom in de groep om deel te nemen en kennis te maken met hun nieuwe buren en wijk. Ook voor toekomstige bewoners zijn er nog volop keuzemogelijkheden om de woning aan te passen op hun wensen.

 

Herstructurering Groeseind/Rosmolen

Rosmolen 2 is de laatste fase van de totale herstructurering Groeseind/Rosmolen. Janssen de Jong en WonenBrebrug zijn vanaf het begin bij de herstructurering, die in 2007 begon, betrokken. Dit stadsdeel bestond met name uit huurwoningen uit 1920 en 1950, die technisch en functioneel verouderd waren. De nieuwe huizen zijn afgestemd op de huidige eisen met een grotere diversiteit in typen, prijsklassen en huur en koop. Ook is de herstructurering aangegrepen om de openbare ruimte te verbeteren. Dit betekent dat in Rosmolen veel meer groen in de wijk terugkomt. 

 

Foto: Vlnr. Mark van Doorn, directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hans Pars, directeur-bestuurder WonenBreburg ondertekenen overeenkomst Rosmolen 2.<< Naar nieuwsoverzicht
Ondertekening Rosmolen