Start bouw Vakwerkwoningen fase II in De Groene Tuinen te Driebergen

In het project De Groene Tuinen in Driebergen is door ontwikkelaar en bouwer Janssen de Jong gestart met de bouw van de Vakwerkwoningen fase II. Het betreft in totaal 12 woningen met een zeer bijzondere kapconstructie. 
 
Op donderdagmiddag 13 oktober kwamen op het bouwterrein kopers en betrokken partijen bij elkaar om de bouw van de vakwerkwoningen op feestelijke wijze in te luiden. Na de officiële handeling was er tijd voor een hapje en een drankje, waarbij de kopers de mogelijkheid hadden om elkaar als buren te leren kennen. 
 
De realisatie van de gasloze, zeer duurzame woonwijk 'de Groene tuinen' vordert snel. Naast de Hofwoningen, een aantal vrije kavels, de eerste Vakwerkwoningen, zijn vorige maand alle 36 woningen van het type ‘Kijkers in het groen’ opgeleverd. Deze grote, geschakelde woningen worden gekenmerkt door hun prachtige sedumdaken en de vrije ligging aan de natuurzone. Deze week is gestart met de oplevering van de 32 (huur)appartementen aan Heuvelrug Wonen.

De Groene Tuinen: duurzame wijk
In totaal worden er in het project 'de Groene tuinen' ca. 250 duurzame woningen en appartementen gerealiseerd. Inmiddels zijn aan de Lange Dreef al 195 woningen gebouwd. Eén van de uitgangspunten bij het ontwikkelen van de wijk was een hoge GPR-duurzaamheidsscore. De wijk kent alleen gasloze voorzieningen. Bijna alle woningen hebben zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit en de luchtwarmtepomp zorgt ervoor dat warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken om uw huis te verwarmen op koudere dagen. Dat verwarmen wordt gedaan door middel van comfortabele vloerverwarming. 
 
Ook in de wijk is er alles aan gedaan om het milieu te sparen. Zo komen er oplaadpunten voor elektrische auto’s en wordt het openbaar gebied door middel van ledlampen verlicht. Verschillende woningtypes hebben nest- en broedkasten voor vogels. Maar ook het waterbeheer is duurzaam. In de wijk komt een centrale autowasplek die direct op de vuilwaterriolering afwatert. Zo wordt voorkomen dat dit water in de natuur terecht komt. Schoon regenwater wordt afgevoerd naar de wadi's en de natuurzone.
 
De Groene tuinen is een samenwerkingsproject tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling, Heuvelrug Wonen en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het ontwerp is van ONB Architecten en Janssen de Jong Bouw uit Hengelo is verantwoordelijk voor de bouw.
 
www.degroenetuinen.nl


<< Naar nieuwsoverzicht
kap vakwerkwoningstart bouw vakwerkwoningen faseIIstart bouw vakwerkwoningen fase