Oplevering 1e sociale huurwoningen in Westergouwe in Gouda

Op woensdag 9 november 2016 kregen de eerste 14 bewoners de sleutel van hun huurwoning in Westergouwe. Wethouder Rogier Tetteroo, directeur van Janssen de Jong, Mark van Doorn en René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland gaven in aanwezigheid van relaties en genodigden vol trots de sleutels aan de huurders van huisnummer 9, 11 en 13. Het was als een cadeautje met een grote strik op de voordeur, want de woningen stralen kwaliteit uit.

Mark van Doorn formuleerde het als volgt: “Een half jaar geleden sloegen we de eerste paal met twee ambities: zorgen dat we voor Woonpartners een scherpe prijs konden bieden en ten tweede dat we hoge kwaliteit kunnen leveren in het project. Ik ben blij dat de artist impressies met de realiteit overeenkomen. Wij zien geen verschil meer tussen de sociale huurwoningen, de vrije sectorwoningen en de koopwoningen. Het is een wijk die groeit en ik ben trots dat we er aan konden meewerken.”
 
Nood naar betaalbare huurwoningen
Daarvoor had Rogier Tetteroo de bewoners al veel succes gewenst met hun nieuwe wijk. “Een wijk die nu pas compleet is, want we hebben hier wel vaker gestaan” aldus de wethouder. “De nood naar betaalbare en kwalitatieve huurwoningen is groot. Woonpartners heeft vandaag een deel van die nood helpen verkleinen. Ook de architectuur is mooi, heel wat anders dan het beeld van sociale woningen in de standaard gallerijflats. Wellicht gaan we nog meer sociale huurwoningen bouwen, maar dat is een beslissing voor een volgend college.” Hij liet zich dan ook graag rondleiden in de woningen na het officieel gedeelte.
 
Pioniers in Westergouwe
“Een historische dag” benoemde René Mascini het moment, “óók voor u als eerste bewoners. Er is hard gewerkt om alles klaar te krijgen. U bent pioniers en ik hoop dat u er met veel plezier gaat wonen. Als straks het appartementencomplex met woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens ook klaar is, hebben we een totaal aanbod in Westergouwe. Die differentiatie is van belang bij een nieuwe wijk.” Hij was ook blij met de vertegenwoordigers van de huurderskoepel (HRHM), want zij gaan in gesprek met de corporatie en stimuleerde de nieuwe bewoners om zich aan te sluiten.
 
De meeste bewoners gingen na het officieel gedeelte al hard aan de slag met schilderen en uitpakken van dozen. De verhuiswagens zullen binnen een week voor de deur staan. De overige 44 woningen worden in fases afgebouwd en ook in de komende periode overgedragen aan de huurders.


<< Naar nieuwsoverzicht
oplevering huurwoningen westergouwe