Start bouw Rosmolen 2 Tilburg

Op vrijdag 7 april is door wethouder Berend de Vries gemeente Tilburg, bestuurder Hans Pars WonenBreburg en regiodirecteur Michiel Werkhoven Janssen de Jong Projectontwikkeling het officiële startsein gegeven voor de bouw van de 2e fase van Rosmolen. Een nieuwe wijk, met zowel koop- als huurwoningen, waar bewoners al vóór de bouw een band met elkaar hebben opgebouwd.
 
Rosmolen 2
Nu de 1ste fase van de nieuwbouw bijna voltooid is, is het tijd voor de nieuwe en laatste fase van de herstructurering Rosmolen. Rosmolen fase 2 biedt ruimte aan 57 huurwoningen en 24 koopwoningen en is een samenwerking tussen WonenBreburg en Janssen de Jong. Bij de ontwikkeling van de 57 huurwoningen zijn de toekomstige bewoners al vroeg bij de plannen betrokken. Daarnaast gingen onlangs op www.woninginzicht.nl de laatste woningen in de verhuur.
 
Een gewilde wijk!
Door de bijzondere manier van ontwikkelen, was het geen probleem om enthousiaste huurders te vinden. Alle 57 huurwoningen zijn toegewezen. Ook de 24 koopwoningen zijn in een hele korte periode allemaal verkocht, een zeer succesvolle start dus! Het creëren van een leefbare wijk met grote saamhorigheid is vanaf de start een belangrijk uitgangspunt geweest. Door de aanvang van de bouw ook met alle kopers en huurders samen te vieren wordt deze lijn doorgezet.
 
De woningen

Alle woningen in het plan zijn in een vergaande samenwerking ontworpen door de architecten van KAW en Bedaux de Brouwer. De nieuwe woningen zijn geïnspireerd op de architectuur van de woningen die eerder gesloopt zijn en zijn voorzien van een bijzondere detaillering. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid hebben gezamenlijk de verdere ontwikkeling en realisatie opgepakt.
 
De verwachting is dat de eerste huurwoningen in het 4e kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. De koopwoningen volgen in het eerste kwartaal van 2018.
 
Meer informatie over Rosmolen

De nieuwbouw van Rosmolen ligt tussen de Hoefstraat en de Ringbaan Oost. 5 minuten fietsen van het centrum van Tilburg en op korte afstand van de snelwegen. In Rosmolen komen in totaal 107 nieuwe sociale huurwoningen, 10 gerenoveerde woningen en 42 nieuwbouw koopwoningen in een ruime wijkopzet. Er is veel openbaar groen ‎om te leven, ontspannen en elkaar te ontmoeten.
www.rosmolentilburg.nl<< Naar nieuwsoverzicht
Tilburg Rosmolen2 start bouwTilburg Rosmolen2 start bouw