OfficiŽle opening Kerkhofweg Venlo-Zuid

Op 3 juli 2017 is op feestelijke wijze plan Kerkhofweg te Venlo Zuid officieel geopend door wethouder Jos Teeuwen van gemeente Venlo, directeuren Frank van Engelen van Woonwenz en Hans Smits namens Janssen de Jong Bouw Zuid B.V. en Janssen de Jong Projectontwikkeling. Jop Moerkerk, 10 jaar jong, heeft samen met de heren de openingshandeling verricht. Jop heeft vanaf de start tot en met de oplevering van deze 48 woningen de bouw bijna dagelijks gevolgd!

Verhuurd en verkocht 
Janssen de Jong Bouw Zuid heeft namens woningcorporatie Woonwenz 38 sociale huurwoningen gerealiseerd: 17 eengezinswoningen en 21 levensloopbestendige woningen. Inmiddels zijn alle huurwoningen door Woonwenz verhuurd. De 10 eengezinskoopwoningen waren snel na de start van de verkoop in mei 2016 verkocht. Met diverse optiemogelijkheden, zoals een aanbouw of gewijzigde indeling zijn de woningen naar wens van de kopers gerealiseerd. 

Ontwerp
De 48 woningen zijn met een knipoog naar het karakteristieke Renaissancegebouw aan de Kerkhofweg ontworpen. Het stedenbouwkundig plan en de woningontwerpen zijn gemaakt door CroonenBuro 5 te Maastricht. 

Omstreeks september 2016 is Janssen de Jong Bouw Zuid uit Son en Breugel gestart met de bouw van de 38 huurwoningen en in december 2016 met de bouw van de 10 koopwoningen. De woningen zijn gebouwd middels het Toplan bouwsysteem, een prefab betonnen skelet in combinatie met houtskeletbouw binnenspouwbladen, prefab daken en gemetselde buitengevels. In relatief korte bouwtijd is dit nieuwbouwplan en de bijbehorende infrastructuur gerealiseerd.

Herstructurering Venlo-Zuid
Het college van B&W gaf in 2014 groen licht voor het verder uitwerken van de bouwplannen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Ter voorbereiding op de bouwplannen en met het oog op de leefbaarheid, zijn toen al de lege panden op deze locatie gesloopt. Met de bouw van de 48 nieuwe woningen aan de Kerkhofweg rondt Woonwenz de herstructurering van dit deel van Venlo-Zuid af. Samen met diverse partners heeft Woonwenz de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in deze wijk. 

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft in 2010 ook een plan van 18 koopwoningen “De Hofdame” in deze wijk ontwikkeld en verkocht. Dit plan is eveneens door Janssen de Jong Bouw Zuid gebouwd.<< Naar nieuwsoverzicht
feestelijke opening kerkhofweg