Start bouw brandweerkazerne Beek

 

Op donderdag 4 april om 16:00 uur zullen burgemeester R. Krewinkel van de gemeente Beek en de heer J. Botterweg, sectordirecteur van de brandweer Zuid-Limburg, de officiële handelingen verrichten voor de start van de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Beek. Deze feestelijkheden worden opgeluisterd door ruime aanwezigheid van brandweervrijwilligers en hun rode materieel.
 
De nieuwe brandweerkazerne op de hoek van de Prins Mauritslaan en de Kennedylaan in Beek wordt ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling. Het is een Design & Build-opdracht: Janssen de Jong is verantwoordelijk voor het gehele traject van deze circa 700 m² grote brandweerkazerne, van schets tot oplevering.
 
De nieuwe brandweerkazerne wordt een dagbezette kazerne. Dit is noodzakelijk omdat er voor de huidige vrijwilligerspost tijdens daguren onvoldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om een blusvoertuig te bemensen. Door de realisatie van de dagbezette kazerne in Beek wordt de brandweerzorg in de Westelijke Mijnstreek geoptimaliseerd.
 
Pas op 19 december 2012 tekende burgemeester Krewinkel van de gemeente Beek het contract met Janssen de Jong Projectontwikkeling voor de Design & Build-opdracht. Nu, slechts 3½ maand later is de bouwvergunning verleend en start de bouw. "Het is een uitdagende klus", zegt conceptontwikkelaar Emiel van Riel van Janssen de Jong. "De kazerne moet voor eind van dit jaar operationeel zijn."
Dit heeft te maken met de wijziging van de Wet op de Veiligheidsregio, waarbij de brandweerzorg van een gemeentelijke taak verschuift naar een taak van de Veiligheidsregio. Met deze wijziging is het voor gemeenten niet meer mogelijk om voor investeringen in brandweerzorg BTW te compenseren via het BTW-compensatiefonds.
 
Meer informatie over de nieuwe brandweerkazerne in Beek is te vinden op de speciale website: http://beekbrandweerkazerne.jjpoprojecten.nl.


<< Naar nieuwsoverzicht
Beek Brandweerkazerne