Moordrecht, De Groene Weide, fase 2, 30 twee-onder-één kapwoningen, 6 villa's en 20 appartementen

Het plan "De Groene Weide" van in totaal 104 woningen is gerealiseerd in twee fases. Naast de 48 woningen uit de eerste fase, zijn in de tweede fase 30 twee-onder-één kapwoningen, 6 villa's en 20 appartementen ontwikkeld.

Door de verplaatsing van de diverse clubs en het inleveren van een voetbalveld van voetbalvereniging Moordrecht werd woningbouw mogelijk. Er is veel zorg besteed aan de inpassing van het plan in de bestaande omgeving. Hierdoor is de Groene Weide ruim van opzet, biedt het voldoende parkeergelegenheid en heeft het een grote variatie in woningtypen.

De 30 twee-onder-één kapwoningen zijn onderverdeeld in 3 onderbroken rijen van elk 10 woningen, die verspringend ten opzichte van elkaar zijn gesitueerd. De achtertuin van alle woningen grenst aan het water. Een aantal van deze woningen zijn enkel geschakeld door een garage. Door een standaard (zij)uitbouw of een ander zijgeveld zijn een aantal van deze woningen qua maatvoering verschillend.

De villa's zijn ruim van opzet en beschikken allen over een tuin die de villa aan alle kanten omringt, waarbij de tuin aan de achterzijde grenst aan het water. Opvallend kenmerk in de woning is de ruimtelijke vide, die een schitterend uitzicht biedt over de weilanden van de Zuidplaspolder.

De 20 appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen van vier woonlagen. Elke woonlaag bevat twee of drie appartementen. Er zijn zes verschillende typen appartementen die onderling nogal van elkaar verschillen. Zo hebben de appartementen verschillende vloeroppervlake (incl. terras of balkon) die variëren van circa 91 m2 tot circa 144,5 m2, 2 of 3 slaapkamers en het terras of balkon aan of op het water of over de volle breedte van het appartement. Doordat beide gebouwen zijn omringd door water zijn de appartementen alleen toegankelijk via een brug.

Moordrecht, De Groene Weide, fase 2, 30 twee-onder-één kapwoningen, 6 villa's en 20 appartementen

Programma30 twee-onder-één kapwoningen en 6 villa's
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectArchitektenburo Roeleveld-Sikkes, Den Haag
Ontwerp infraGrontmij Midden-Nederland, Waddinxveen
Aanleg infraJanssen de Jong Infra, Breda
Deel dit project