Amstelveen, 24 woningen

Janssen de Jong was geselecteerd door de gemeente Amstelveen om de herontwikkeling van de voormalige brandweerkazerne aan de Fokkerlaan vorm te geven. De herontwikkeling van het terrein bestaat uit 24 woningen en een kantoorruimte van circa 2.500 m2. Binnen de herontwikkeling is er ook een speelplek voor kinderen gerealiseerd.

Het project Brandmeester is gelegen in het noordelijk deel van de wijk Keizer Karelpark West. In deze populaire wijk zijn 24 riante woningen gerealiseerd in de voor deze wijk zo kenmerkende jaren dertig stijl. De ruime woningen zijn er in drie typen: 12 klassieke herenhuizen, 9 riante eengezinswoningen en 3 exclusieve drie-onder-een kapwoningen. Alle woningen beschikken over een eigen parkeerplaats in de stallinggarage.

Niveauverschil

In het nieuwbouwplan is goed doordacht gebruik gemaakt van de bestaande niveauverschillen; de aanwezigheid van een dijklichaam en het hoger gelegen Keizer Karelplein. Deze hoogteverschillen maakten het mogelijk een stallinggarage voor de bewoners te creëren. Vanuit de stallinggarage kunnen bewoners van de herenhuizen, gelegen langs de Bovenkerkervaart, het souterrain bereiken. Bewoners van de eengezinswoningen hebben vanuit de stallinggarage direct toegang tot hun achtertuin.

Klassieke herenhuizen

De 12 statige herenhuizen zijn vierlaagse woningen en verenigen de kwaliteiten van de klassieke souterrainwoning met veel inhoud en modern comfort. De woningen zijn gelegen aan de Bovenkerkerkade en zijn enkele door een voet- en fietspad gescheiden van de vaart. Met een beukmaat van 5,7 meter en souterainverdieping zijn deze stuk breder en ruimer dan de doorsnee woning. Elke woning heeft een totaal woonoppervlak van ca. 170 m2.

Riante eengezinswoningen

De 9 stijlvolle eengezinswoningen zijn gelegen aan de Fokkerlaan. De woningen hebben een royale beukmaat van 5,4 meter en beschikken over drie volwaardige woonlagen. De woningen combineren modern comfort met klassieke stijlelementen, zoals raampartijen, dakkapellen en het lijstwerk.

Drie-onder-één-kapwoningen

De 3 exclusieve drie-onder-één kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen perfect in het omringende plaatje. Deze woningen beschikken eveneens over drie volwaardige woonlagen en hebben een beukmaat van 5,1 meter of 6 meter.

Amstelveen, 24 woningen

Programma12 herenhuizen, 9 eengezinswoningen en 3 drie-onder-één kapwoningen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectArchitectenbureau Hoogeveen B.V., Amstelveen
UitvoeringKBM, Katwijk
Ontwerp infraGemeente Amstelveen
Deel dit project