Dordrecht, 10 twee-onder-één kap woningen

Aan de Dubbeldamseweg-Zuid en de Jan Ligthartlaan, gelegen in de buurt Land van Valk, zijn 10 twee-onder-één kap woningen gerealiseerd. De woningen sluiten aan op de bestaande bebouwing en worden gekenmerkt door verschillende stijlen uit het begin van de twintigste eeuw. Daarmee onderscheidt deze straat zich van andere straten in de directe omgeving.

Om aan te sluiten bij het historisch karakter is er een ontwerp  gemaakt dat qua architectuur terug verwijst naar de jaren '30. Binnen de randvoorwaarden van deze stijl en uitstraling is er gekozen voor verschillende varianten en woningplattegronden. In samenspraak met de architect zijn er een aantal verschillende indelingsmogelijkheden uitgewerkt en een ruime hoeveelheid aan opties geboden. Zodoende had de koper(s) een ruime keuze om de woning op zijn of haar specifieke woonwensen aan te laten sluiten.

Standaard is er op de begane grond een ruime woongedeelte met openslaande deuren naar de diepe achtertuin en een separate eetkeuken. Op de 1e verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met een complete badkamer en op de 2e verdieping is een vrij indeelbare ruimte. Met uitzondering van een tweetal woningen beschikken de woningen over een berging/garage, die grenst aan de zijkant van de woning. Verder is er een opstelplaats voor de auto op eigen terrein.

Dordrecht, 10 twee-onder-één kap woningen

Programma10 twee-onder-één kap woningen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectOp ten Noort Blijdenstein, Utrecht
Aanleg infraGemeente Dordrecht
Deel dit project