Driebruggen, Wierickeweide, 32 woningen

In het plan Wierickeweide is een gevarieerd en dorps woningaanbod gerealiseerd met een mix van verschillende woningtypen. Dit plan kon gerealiseerd worden doordat de sportlocatie van de voetbalvereniging in Driebruggen opnieuw werd ingericht.

Wierickeweide is een knus wijkje geworden met in totaal 32 woningen. Alle woningen staan op ruime percelen, zijn royaal van opzet en zijn afgewerkt met veel aandacht voor hoogwaardige duurzame materialen. Het totale plan voorziet in een gevarieerd woningaanbod van 18 starterswoningen, welke zijn ontwikkeld in opdracht van woningbouwvereniging Reeuwijk en 14 vrije sector woningen: 6 riante eengezinswoningen en 8 twee-onder-één kapwoningen.

De 6 eengezinswoningen zijn in drie varianten. Er zijn 4 tussenwoningen met op de kop een hoekwoning. Deze hoekwoningen zijn verschillend van de tussenwoningen door een gedraaide kapconstructie, grote erkers en hoge vensters rondom het trappenhuis.

De 8 twee-onder-één kapwoningen zijn ook in drie varianten. Qua indeling zijn deze woningen nagenoeg gelijk, echter qua uitstraling verschillende de woningen op een aantal punten. Het verschil zit in een gedraaide kapconstructie, de verschillende kleuren gevelsteen, een bijzonder hoekraam, de diepte van de woning en de hoge raampartijen bij het trappenhuis.

Driebruggen, Wierickeweide, 32 woningen

Programma18 starterswoningen, 6 eengezinswoningen en 8 twee-onder-één kapwoningen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
SamenwerkingWoningbouwvereniging Reeuwijk (18 starterswoningen)
ArchitectVenster Architekten b.v., Moordrecht
UitvoeringBouwonderneming Stout, Hardinxveld-Giessendam
Deel dit project