Schiedam, Westerstaete

Met haar prachtig bewaard gebleven historisch stadshart is Schiedam uniek in het Rijnmond-gebied. Al eeuwenlang is Schiedam verbonden met de geur van gestookte graanketels en zilte havenwateren. Nog altijd weerspiegelen de vijf hoge molens, momentale pakhuizen, jeneverbranderijen en havens in de stad de rijke en bewogen dagen van weleer. Maar Schiedam is natuurlijk meer dan molens en jenever. Ook de woorden dynamisch en modern zijn op deze bijzondere waterplaats van toepassing want nog altijd is Schiedam een stad met allure. Het plan Westerstaete getuigt daarvan.

Tussen de Maas en de Lange Haven zijn op de hoek van de Westerkade en de Warande 33 appartementen en 2 herenhuizen gerealiseerd. De voorname architectuur past perfect bij de omgeving. Westerstaete ademt sfeer van vroeger, maar biedt alle comfort die van hedendaagse woningen te verwachten valt. De sfeervolle appartementen zijn gelegen op een markante plek en bieden uitzicht op één van de mooiste stukjes van Schiedam.

Het appartementencomplex bestaat uit 33 riante en sfeervol ontworpen appartementen met oppervlakte van circa 117 m2 tot en met circa 141 m2 (b.v.o.). Een 5-tal appartementen heeft de beschikking over een eigen tuin en zijn voorzien van een zelfstandige entree. In het appartementencomplex bevindt zich een lift en alle appartementen beschikken over één of twee privé parkeerplaatsen én een ruime brging in de ondergelegeven parkeergarage, die is voorzien van een op afstand bedienbare elektrische toegangsdeur. De indeling van de appartementen is als volgt: woonkamer (sommige met verhoogd plafond), open keuken, 2 slaapkamers, een loggia en een badkamer.

De bijzondere 2 herenhuizen zijn ruim van opzet en hebben een eigen tuin. De woningen hebben een inhoud van circa 555 m3 en circa 655 m3 (b.v.o.). Op de begane grond is de entreehal met 2 vrij indeelbare ruimten, berging en separaat toilet. Op de 1e verdieping bevindt zich de woonkamer met open keuken. De 2e verdieping zijn 3 slaapkamers, badkamer en separaat toilet. Op de 3e verdieping een grote overloop met een vrij indeelbare ruimte en een riant dakterras. Elke woning beschikt over twee privé parkeerplaatsen en een ruime bergin in de ondergelegen parkeergarage.

Schiedam, Westerstaete

Programma33 appartementen en 2 herenhuizen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectVan Dop + Mathot, Schiedam
Aanleg infraMilieutec, Nieuwerbrug
Deel dit project