Sliedrecht, Hooghe Dijck/'t Vlot

In de Vogelbuurt-Noord, op de hoek van de Thorbeckelaan en de Reigerlaan, is op de oude locatie van de Hooghe Dijck en 't Vlot een nieuw woongebouw gerealiseerd. Het stijlvol ontworpen complex biedt plaats aan 14 driekamer koopappartementen, 12 huurappartementen voor woningcorporatie Tablis wonen het complex voorziet tevens in de herhuisvesting van de Hooghe Dijk (Stichting Gemiva) en Stichting Gebouw Helpt Elkander ('t Vlot). Het gehele woongebouw bestaat uit 2 vleugels met 4 woonlagen en zelfs 6 woonlagen.

In de zijvleugel en toren van het complex heeft Janssen de Jong 14 driekamer koopappartementen met uitzicht over het Burgemeester Feitsmapark gerealiseerd. De appartementen zijn ontwikkeld in verschillende typen van circa 70 m2 tot 90 m2. Alle appartementen zijn voorzien van : woonkamer/eetkamer, 2 slaapkamers, aparte toiletruimte, ruime badkamer, balkon en een inpandige berging op de begane grond.

Stichting Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap. Binnen het gebouw huurt Gemiva 12 zorgwoningen van Tablis Wonen. De 12 zorgwoningen bestaan uit een ruime woonkamer met keuken, badkamer met toilet en een slaapkamer. Er is een aparte entree voor deze woningen aan de Thorbeckelaan gemaakt.

Stichting Gebouw Helpt Elkander ('t Vlot) was als oude eigenaar en als nieuwe huurder van de multifunctionele zaal betrokken bij de herontwikkeling. Door deze stichting worden diverse activiteiten georganiseerd in de zaalruimte van 120 m2.

Tablis Wonen neemt het gedeelte zorgwoningen (Stichting Gemiva), zaalruimte ('t Vlot) en de huurappartementen voor haar rekening. De 12 huurappartementen zijn ontwikkeld in verschillende typen van circa 88 m2. Alle appartementen zijn voorzien van : woonkamer/eetkamer, 2 slaapkamers, aparte toiletruimte, badkamer, bergruimte en buitenruimte.

Sliedrecht, Hooghe Dijck/'t Vlot

Programma14 koopappartementen, 12 zorgwoningen, zaalruimte van 120 m2 en 12 huurappartementen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
SamenwerkingTablis Wonen, Sliedrecht
ArchitectLugten Marschaert Architecten, Dordrecht
Ontwerp infraGemeente Sliedrecht
Deel dit project