Swalmen - Koningshoek

Verplaatsing ijzergieterij Konings
In het centrum van Swalmen, langs de Rijksweg, ligt het terrein van ijzergieterij Konings. De gemeente was al een aantal jaren op zoek naar een oplossing om deze fabriek te verplaatsen uit  het centrum van het dorp. Met behulp van een herontwikkelingsplan, dat door Janssen de Jong Projectontwikkeling is opgesteld, is het mogelijk gemaakt de fabriek te verplaatsen.
 

Ontwikkeling
Inmiddels is de fabriek gesloopt en het terrein gesaneerd. De bouw is gerealiseerd in 2 fasen. In 2006 zijn eerst de 8 appartementen en de 6 woningen opgeleverd. De laatste 14 appartementen zijn opgeleverd in de eerste helft van 2007.
 

Architectuur
De gemeente wilde dat de nieuwe woningen en appartementen goed zouden passen in de dorpssfeer van Swalmen. Hierdoor zijn tijdens het ontwerp bijzondere details uit de omliggende bestaande woningen toegepast.

ISV
Op initiatief van Janssen de Jong Projectontwikkeling is voor dit project subsidie aangevraagd uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Janssen de Jong
Projectontwikkeling heeft de aanvraag van deze subsidie volledig verzorgd. Met de verhoging van de subsidie is het project haalbaar geworden.

Swalmen - Koningshoek

Programma22 appartementen en 6 woningen
StatusOpgeleverd
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectQuant Architectuur, Venlo
Ontwerp infraJanssen de Jong Infra B.V.
Aanleg infraJanssen de Jong Infra B.V.
ReferentiesVoormalig gemeente Swalmen, oud-burgemeester Denie
Deel dit project