Roermond - Beckerhof - 25 woningen

Herstructurering
Beckerhof is ontstaan door de herstructurering van een gebied waar tientallen jaren de ovenfabriek was gevestigd van de familie Becker en is gelegen in het centrum van het Roermondse kerkdorp Maasniel. Het plan wordt begrensd door de Irenelaan, 't Veldje en de Marijkelaan.
 

Dit project bestaat uit 25 koopwoningen in 6 verschillende typen. De 2 architectuurstijlen sluiten goed op elkaar aan. Zo zijn er woningen in de stijl van de jaren '30 met grote dakoverstekken en erkers en patiowoningen die refereren aan "Het Nieuwe Bouwen" met strakke lijnen en platte daken.

Stedenbouwkundig is aansluiting gezocht bij de aangrenzende woningen. Er is een mooie woonbuurt ontstaan met een pleintje voor beperkt parkeren en extra groen. Zowel de woningen als het openbaar gebied zijn ontwikkeld door Janssen de Jong.
De woningen hebben een inhoud die varieert tussen de 468 en 613 m3 op kavels tussen de 151 en 276 m2. Elke woning heeft een parkeerplaats op eigen terrein, waarbij de meeste woningen nog een garage of carport met buitenberging hebben.

Roermond - Beckerhof - 25 woningen

Programma25 woningen en volledige inrichting infrastructuur
StatusOpgeleverd
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectQuant Architectuur, Venlo
Ontwerp infraJanssen de Jong Infra B.V.
Aanleg infraJanssen de Jong Infra B.V.
ReferentiesGemeente Roermond
Deel dit project