Sittard - Residence Rode Beuk - 14 appartementen

De Rode Beuk
In het centrum van Sittard, thans gemeente Sittard-Geleen, naast een moderne monumentale Rietveld-villa, heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling 14 zeer luxe appartementen met volledig aangelegde tuin ontwikkeld. Op de locatie stonden in het verleden een aantal garageboxen met bijbehorende tuin. De Residence Rode Beuk heeft zijn naam te danken aan één van de twee monumentale bomen, de grote “Rode
Beuk” die in de voortuin dominant aanwezig is op de locatie.
 

Duurzaamheid
Een van de grote onderscheidende kenmerken van dit project is het gebruik van duurzame materialen en zeer energiezuinige installaties. Zo heeft ieder appartement vloerverwarming als hoofdverwarming, met een mogelijkheid tot koeling in de zomer. Een optimaal ontwerp in combinatie met hoogwaardige materialen en zeer energiezuinige installaties (warmtepomp, WTW-systeem) heeft ervoor gezorgd dat dit gebouw op vele vlakken een pionier is op het gebied van duurzaamheid. De meerkosten van deze hoogwaardige invulling van de installaties en materialen zijn namelijk voor het overgrote deel door het project opgebracht.
 

Monumentale bomen
De twee monumentale bomen, de Rode Beuk en de Ginko Biloba, hebben het volume van het gebouw bepaald. Het complex is als het ware om de bomen heen gebouwd. Uiteindelijk heeft dit een bouwvorm opgeleverd die zorgt voor een synthese van groen, voldoende daglichttoetreding en privacy. Ondanks dat deze bijkomende factoren zorgden voor een ingewikkelde bouwplaats heeft dit ertoe geleid dat de monumentale Rode Beuk en de Ginko Biloba nu nog in volle bloei staan.

Sittard - Residence Rode Beuk - 14 appartementen

Programma14 appartementen
StatusOpgeleverd
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectWijnen en Co
Ontwerp infraJanssen de Jong Infra B.V.
Aanleg infraJanssen de Jong Infra B.V.
Deel dit project