Helmond - 75 appartementen Vossenburght

Het appartementencomplex bestaat in totaliteit uit 75 appartementen en maakt deel uit van de tweede fase nieuwbouw in de wijk Vossenberg. Het gebouw is verdeeld in 31 koop- en 44 huurappartementen en ligt op een aantrekkelijke locatie in de wijk Vossenberg, op loopafstand van het centrum van Helmond. De hoofdingang is gelegen aan de Hamsterstraat, de achterzijde ligt direct aan het ‘parkachtige’ Wezelplein, wat een fraai uitzicht biedt.
Bijzonder aan het gebouw is het atrium, een overdekte buitenruimte tussen twee ‘losse’ gebouwen, verbonden middels een glazen kap. Het atrium geeft de binnenplaats een unieke uitstraling en een uitermate vrij gevoel.

De architectonische vormgeving heeft een modern karakter met een knipoog naar de jaren ’30 stijl. De uitstraling en vormgeving van de appartementen zijn een variant op de woningen aan onder andere de Wezelstraat, het Wezelplein en woningen aan de Hermelijn-  en Pastoor van Leeuwenstraat.
 

Het complex beschikt over een gevarieerd aanbod van koop en huurappartementen in diverse typen: 3-kamerapartementen, 1 maisonnette, 1 studio en 10 penthouses, met een gemiddelde bruto vloeroppervlakte van 80 tot 120 m². Nagenoeg alle appartementen zijn voorzien van een balkon.

 Comfortabel wonen d.m.v de warmtepomp
De appartementen zijn individueel aangesloten op een gemeenschappelijke warmtepompinstallatie, welke is opgesteld in de technische ruimte in de parkeerkelder. Door middel van een vloerverwarmingsysteem wordt het appartement op een zeer gelijkmatige wijze warm of koel gehouden. Er zijn dus geen radiatoren nodig voor de verwarming van het appartement. Het systeem is ingericht op het bieden van optimaal comfort, bij een zo laag mogelijk energieverbruik. Het is mogelijk vertrekken afzonderlijk van elkaar te verwarmen en te koelen door middel van een verdeler die in de bergruimte van het appartement wordt geplaatst. Naast de mogelijkheid van verwarmen en koelen zorgt het warmtepompsysteem ook voor het warm tapwater. Zowel de energiekosten ten behoeve van verwarming, koeling alsmede het warm tapwater wordt per appartement met Stichting Woonpartners verrekend.

Parkeren is mogelijk middels de halfverdiepte parkeerkelder onder het appartementencomplex. Tevens heeft ieder appartement een eigen berging in deze parkeerkelder.

Helmond - 75 appartementen Vossenburght

Programma31 koop- en 44 huurappartementen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectVan Aken Architecten
UitvoeringJanssen de Jong Bouw B.V.
Aanleg infraJanssen de Jong Infra B.V.
ReferentiesGemeente Helmond, dhr. F. Stienen en Stichting Woonpartners, dhr. G. de Wilde
Deel dit project