Gouda, Gouds MagniFiek

Aan het begin van de 20e eeuw werd de Goudsche Machine Fabriek opgericht. Nu, bijna een eeuw later heeft deze locatie in een historisch stukje Gouda een nieuwe bestemming: Gouds MagniFiek.

Janssen de Jong Projectontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit nieuwe woongebied, welke bestaat uit 36 woningen in 2 verschillende typen: 32 ruime eengezinswoningen en 4 riante villa's. Naast de realisatie van de woningen was Janssen de Jong Projectontwikkeling verantwoordelijk voor de aanleg van de (openbare) infrastructuur en de benodigde bodemsanering.

De 32 eengezinswoningen zijn gebouwd in de vorm van een hof, zijn stuk voor stuk ruim van opzet en beschikken allen over een tuin. Oppervlakte van de woningen varieert van circa 128 m2 tot circa 165 m2. In het ontwerp van de woning is gekozen voor een open keuken met een tuingerichte woonkamer. Op de eerste verdieping is er ruimte voor een drietal slaapkamers met een volledig ingerichte badkamer en een ruime open zolder. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een dakterras te maken. Deze dakterrassen liggen afwisselend aan de voor- of achterzijde van de woningen.

De woningen verschillen onderling van kleur, waardoor een gevarieerd gevelbeeld is ontstaan.  Aan de Van Vreumingenstraat zijn een aantal zeer opvallende afwijkende woningen opgenomen. Zo is er bijvoorbeeld een woning met drie volledige verdiepingen wat resulteert in extra veel woonruimte. Ook zijn er enkele zeer brede woningen van bijna 7 meter breed. Door de diverse variaties was er keuze uit maar liefst 8 verschillende typen. 

De gerealiseerde vrijstaande villa's hebben een oppervlakte vanaf circa 228 m2. De woningen zijn voorzien van een royale living met een open woonkeuken, een volledig ingerichte badkamer, vier (slaap)kamers op de eerste verdieping en een zolder.  De woning beschikt standaard over een parkeergelegenheid van 2 auto's op eigen terrein.

Duurzaamheid

Samen met de gemeente Gouda werd de doelstelling geformuleerd om minimaal 10% van de energie die in de nieuwe woningen wordt verbruikt ook weer op te laten wekken door de woningen zelf. De doelstelling is bereikt door op het dak van iedere woning zonnepanelen te plaatsen die zijn gekoppeld aan een zonneboiler.

Gouda, Gouds MagniFiek

Programma32 ruime eengezinswoningen en 4 riante villa's
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectRoeleveld-Sikkes B.V., Den Haag
UitvoeringBouwbedrijf Frans Vink en Zonen, Moordrecht
Aanleg infraBunnik B.V., Nieuwerbrug
Deel dit project