Venlo-Blerick - Rutgerusgang

 

Rutgerusgang te Blerick
In het centrum van Blerick is door Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V. in samenwerking met Woningstichting Venlo-Blerick het plan “Rutgerusgang” ontwikkeld. Het plan bestaat uit in totaal 29 koopwoningen en een woongebouw, bestaande uit 28 luxe appartementen met een ondergrondse parkeervoorziening.

Het project
Het plan Rutgerusgang is gelegen aan de noordoost zijde van het centrum van Blerick, tussen de Antoniuslaan, het Lambertusplein, de 1e Maasveldstraat, de 1e Lambertusstraat en de ‘historische’ Rutgerusgang.
Het plan Rutgerusgang is ontwikkeld van voormalig bedrijventerrein tot een nieuwbouw woningplan waarbij centraal wonen in een groene omgeving kenmerkend is.
 
In het plan zijn 29 koopwoningen en 28 luxe appartementen met een ondergrondse parkeervoorziening gerealiseerd. De koopwoningen zijn onderverdeeld in vier verschillende woningtypes en zijn ruim van opzet. Alle woningen in het plangebied beschikken ieder over een eigen parkeerplaats. Aan de 1e Maasveldstraat zijn 6 koopwoningen gerealiseerd en aan de bestaande Rutgerusgang zijn 7 koopwoningen gerealiseerd. Aan het centraal gelegen groenplein zijn eveneens 10 gezins(koop)woningen en 6 levensloopbestendige koopwoningen, met een volledig woonprogramma op de begane grond, gerealiseerd. De 28 appartementen met ondergrondse parkeervoorziening zijn ontwikkeld in opdracht van Woningstichting Venlo-Blerick.
 
Centraal in het plangebied is een groenplein gerealiseerd waarin diverse functies zijn geïntegreerd. In dit groenplein is behalve het pleinmeubilair en de speelvoorzieningen een voorziening opgenomen welke is bestemd voor de opvang van het hemelwater van de woningen in het plangebied. Ter hoogte van het groenplein is de doorgaande verbinding tussen de Antoniuslaan en de 1e Maasveldstraat afgesloten voor auto’s, hierdoor ontstaat een volledig autovrij groenplein en een rustige woonomgeving voor de woningen gelegen aan het plein.
 

Venlo-Blerick - Rutgerusgang

Programma29 koopwoningen en 28 luxe appartementen met een ondergrondse parkeervoorziening
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
SamenwerkingWoningstichting Venlo-Blerick (thans Woonwenz)
ArchitectClevis-Kleinjans Architecten bv te Blerick
UitvoeringJanssen de Jong Bouw B.V. te Venlo
Aanleg infraJanssen de Jong Infra B.V. te Horst
ReferentiesTevredenheidsverklaring Woningstichting Venlo-Blerick
Deel dit project