Amsterdam Zuidoost - Het Klaverblad

Janssen de Jong won overtuigend de Design & Build-prijsvraag voor dit project, waarbij de inschrijvers werden uitgedaagd om een ontwerp te maken waarbij aandacht voor binnenklimaat, energieverbruik en duurzaamheid centraal stonden.

 

Frisse school Het Klaverblad

Een duurzame school met een laag energieverbruik, weinig onderhoud, maar met een goed, fris en gezond binnenklimaat. En dan ook nog binnen het normbudget voor een 'traditionele' school. Dat was de uitdaging waar Janssen de Jong Projectontwikkeling voor stond bij de ontwikkeling van school-/ woongebouw "Klaverblad" in Amsterdam Zuidoost.

Door een integrale aanpak van het ontwerpproces slaagde Janssen de Jong met haar partners erin een school te ontwikkelen die voldoet aan de hoge eisen van het concept "Frisse School", maar daarnaast tevens een van de duurzaamste scholen van Nederland is, met een CO2-reductie van maar liefst 78%! De school is een nationaal voorbeeldproject van AgentschapNL voor het programma "Naar Energieneutrale Scholen en Kantoren".

 

30 koopappartementen

In het Klaverblad zijn 30 koopappartementen gerealiseerd van circa 70 m², met balkon of dakterras. De appartementen zijn gerealiseerd in een gebouw dat gedeeld wordt met basisschool Klaverblad. De school en de appartementen hebben ieder hun eigen entree, elk aan een andere zijde van het gebouw.

Amsterdam Zuidoost - Het Klaverblad

Programma30 koopappartementen en basisschool van 3.300 mē met gymzaal en MFA
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling
SamenwerkingJanssen de Jong Bouw
ArchitectBBHD Architecten, Amsterdam
UitvoeringJanssen de Jong Bouw Hengelo
ReferentiesProjectbureau Vernieuwing Bijlmermeer, de heer R. Bakker
Deel dit project