Utrecht - Wonen aan de Klop

In 2009 won Janssen de Jong Projectontwikkeling de door de gemeente Utrecht uitgeschreven prijsvraag voor de herontwikkeling van voormalig College de Klop naar een woongebied met 65 woningen. Eind 2011 werd de sleutel van het schoolgebouw overhandigd aan Janssen de Jong. Direct erna is er begonnen met de sloop van het schoolgebouw, eerst is er inpandig gesloopt en vervolgens aan de buitenzijde. In juni 2013 werden de woningen en het openbaar gebied opgeleverd. In het plan werden diverse prefab bouwconcepten toegepast met als gevolg een zeer snelle bouwtijd. Ook kregen de stadswoningen een opvallend karakter door de aluzinken felsdaken, hetgeen het plan een unieke en opvallende identiteit gaf.

Het project kent twee variaties aan woningen.

Stadswoningen

De 55 stadswoningen staan in rijen van zes tot negen verspreid door het plan en worden omringd door het groen. Iedere woning heeft een eigen voortuin en riante achtertuin met berging en achterpad. De stadswoningen hebben een eigentijds architectonisch ontwerp en een praktische indeling met ca. 120 m2 woonoppervlak.

Bastionwoningen

De 10 luxe bastionwoningen zijn gesitueerd aan de zuidwestkant van het plan. Door de grote raampartijen en de ruime terrassen staan de huizen direct in verbinding met het park van Fort aan de Klop. De architectuur, ruime indeling, prettige lichtinval en riante tuin zijn bijzondere kenmerken van deze bastionwoning. De totale woonoppervlakte is ca. 144 m2 en zijn de diverse indelingsmogelijkheden voor de begane grond. Zo kon er gekozen worden voor een grote leefkeuken annex tuinkamer, maar de begane grond kon ook geschikt gemaakt worden voor kantoor- of praktijkruimte aan huis.

 

Utrecht - Wonen aan de Klop

Programma10 luxe Bastionwoningen en 55 stadswoningen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling
ArchitectPeters Lammerink Architecten, Hengelo
UitvoeringJanssen de Jong Bouw Hengelo
Ontwerp infraJanssen de Jong Infra Design
Deel dit project