Driebergen-Rijsenburg, 9 woningen Daguerre

Aan de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg is het project Daguerre gerealiseerd. Blikvanger is het hoofdgebouw met 2 twee-onder-één kapwoningen en daarachter een bijgebouw met 7 woningen.

De twee-onder-één kapwoningen liggen aan de Hoofdstraat, welke een vlotte ontsluiting biedt naar de A12 (richting Utrecht of Arnhem).

Het project bestaat uit een villa, bestaande uit 2 twee-onder-één-kapwoningen met daarachter rijwoningen en een gezamenlijk voorhof, zoals dat gebruikelijk was op de vroegere buitenplaatsen.

De twee-onder-één-kapwoningen 

Deze woningen hebben een aantal karakteristieke kenmerken. Een steile dakrand, een erker, verticaal gerichte ramen, pleisterwerk, een hoge gootlijn en nog meer "authentieke" details. De entree van de woning bevindt zich aan de zijkant. Hier bevindt zich ook de opstelplaats met ruimte voor 2 auto's.

Rijwoningen

De rijwoningen zijn er in drie varianten: 2 hoekvarianten en de tussenwoningvariant. Een opvallende kenmerk van deze woningen is de lage gootlijn met de doorgaande dakvorm. Hiermee loopt het dak door tot en met de eerste verdieping. De 1e en 2e verdieping hellen als het ware als een boog over de begane grond heen. Onder deze "helling" is de entree van de woning en de opstelplaats voor 1 auto.

Driebergen-Rijsenburg, 9 woningen Daguerre

Programma2 twee-onder-één kap woningen en 7 rijwoningen
StatusOpgeleverd - Verkocht
Ontwikkeling en risicoJanssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
ArchitectOp ten Noort-Blijdenstein, Utrecht
UitvoeringJanssen de Jong Bouw B.V., Hengelo
Deel dit project